Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

PS5 Pro: οι τελευταίες φήμες σχετικά με την κυκλοφορία, την τιμή και τις τεχνικές προδιαγραφές

PS5 Pro: οι τελευταίες φήμες σχετικά με την κυκλοφορία, την τιμή και τις τεχνικές προδιαγραφές

By aurora

Αν είστε οπαδός των παιχνιδιών, έχετε σίγουρα ακούσει τις φήμες που κυκλοφορούν για ένα πιθανό PlayStation 6 ή PS5 Pro. Αυτή η πιθανή βελτιωμένη έκδοση της κονσόλας της Sony θα μπορούσε να είναι μια εξέλιξη του σημερινού βασικού μοντέλου, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ της κονσόλας εκκίνησης και ενός ενδεχόμενου PlayStation 6. Παρά τις πολυάριθμες φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, πρέπει ακόμα να τα παίρνουμε όλα με επιφύλαξη, περιμένοντας από τη Sony να επιβεβαιώσει επίσημα την ύπαρξη του PS5 Pro.

Υποθετικό παράθυρο κυκλοφορίας

Όλες οι διαρροές μέχρι στιγμής υποδεικνύουν ένα παράθυρο κυκλοφορίας του PS5 Pro το φθινόπωρο του 2024. Σύμφωνα με αυτές τις φήμες, η κονσόλα θα μπορούσε πιθανότατα να κυκλοφορήσει μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου. Οι εικασίες λένε ότι η Sony θέλει να διαθέσει την κονσόλα προς πώληση ώστε να συμπέσει με την κυκλοφορία του Grand Theft Auto 6, το οποίο θα μπορούσε να είναι το πιο αναμενόμενο παιχνίδι της χρονιάς ή ακόμα και της γενιάς. Η παρουσία του PS5 Pro στην αγορά θα μπορούσε να ενισχύσει τις πωλήσεις, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή απόδοση αυτού του πολυαναμενόμενου τίτλου.

Υπολογιζόμενη τιμή

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την τιμή του PS5 Pro, αλλά είναι λογικό να υποθέσουμε ότι θα κοστίζει περισσότερο από τα τρέχοντα μοντέλα. Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε μια αύξηση τουλάχιστον 100 δολαρίων σε σχέση με την τρέχουσα τιμή, ανεβάζοντας το κόστος στα 600 δολάρια ή και περισσότερο.

Τεχνικές προδιαγραφές

Σύμφωνα με διαρροές από το Moor’s Law is Dead, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από το IGN και το Insider Gaming, το PS5 Pro θα μπορούσε να έχει υπολογιστική ισχύ 67 teraflops σε σύγκριση με τα 10,28 teraflops της βασικής μονάδας. Όσον αφορά τη μνήμη, θα μπορούσαμε να πάμε από τα 448GB στα 576GB και να έχουμε 10% αύξηση στην ταχύτητα της CPU. Ο Tom Henderson ανέφερε ότι το PS5 Pro θα επικεντρωθεί κυρίως στο ray tracing και στην ταχύτητα rendering. Αναμένεται να έχει σημαντική αύξηση 45% στην ταχύτητα απόδοσης και τη δυνατότητα υποστήριξης γραφικών 8K. Η κονσόλα θα μπορούσε να προσφέρει την καλύτερη οπτική απόδοση σε υψηλούς ρυθμούς καρέ από προεπιλογή, χωρίς να αναγκάζει τους παίκτες να επιλέγουν μεταξύ των λειτουργιών γραφικών ή επιδόσεων.

Είναι σημαντικό ότι, αν το PS5 Pro είναι πραγματικό, θα συνεχίσει να τρέχει όλα τα υπάρχοντα παιχνίδια PS5 και δεν θα έχει αποκλειστικά παιχνίδια. Μπορεί επίσης να δούμε βελτίωση των επιδόσεων του PSVR2, αν και αυτό δεν έχει συζητηθεί ευρέως.