Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

Η OnePlus λανσάρει τη μαγική της γόμα: αντίο στα ανεπιθύμητα αντικείμενα

Η OnePlus λανσάρει τη μαγική της γόμα: αντίο στα ανεπιθύμητα αντικείμενα

By aurora

ΗOnePlus, η κινεζική εταιρεία smartphone υψηλής τεχνολογίας, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της έκδοση του Magic Eraser της Google. Αυτό το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να αφαιρεί αυτόματα ανεπιθύμητα αντικείμενα από φωτογραφίες.

Η μαγική γόμα της OnePlus: μια πρόκληση για την καινοτομία

ΗOnePlus ήταν πάντα μια εταιρεία που προσπαθούσε να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, τόσο θετικά όσο και αρνητικά. Το Magic Eraser της OnePlusείναι το τελευταίο στοίχημα της εταιρείας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης των κινητών τηλεφώνων. Αντίθετα με ό,τι μπορεί να νομίζει κανείς, δεν πρόκειται για μια απλή αντιγραφή του Magic Eraser της Google, αλλά για μια έκδοση που αναπτύχθηκε πλήρως εσωτερικά από την OnePlus.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχει η εταιρεία, το OnePlus Magic Eraser είναι το αποτέλεσμα μιας σημαντικής επένδυσης σε έρευνα και ανάπτυξη. Η OnePlus ανέπτυξε τα δικά της μοντέλα φυσικής γλώσσας(LLM) για να δημιουργήσει έναν αλγόριθμο ικανό να κατανοεί σύνθετες σκηνές σε φωτογραφίες. Χάρη σε αυτή την προηγμένη οπτική κατανόηση, το Magic Eraser της OnePlus είναι σε θέση να αντικαταστήσει έξυπνα τα ανεπιθύμητα αντικείμενα με στοιχεία που ταιριάζουν στο πλαίσιο, βελτιώνοντας έτσι φυσικά την ποιότητα των φωτογραφιών.

Μια χρήσιμη λειτουργικότητα

Η βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη Magic Eraser δεν είναι κάτι καινούργιο στον κόσμο των smartphones. Η Google λάνσαρε τη δική της Magic Eraser πολύ πριν η OnePlus παρουσιάσει τη δική της. Επιπλέον, αυτή η λειτουργία είναι ήδη διαθέσιμη σε συσκευές iOS και Android μέσω της εφαρμογής Google Photos. Ως εκ τούτου, μπορεί να φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι η OnePlus αποφάσισε να επενδύσει σημαντικούς πόρους για να αναπτύξει τη δική της έκδοση μιας άλλης λειτουργίας που είναι ήδη ευρέως διαθέσιμη.

Ωστόσο, η OnePlus φαίνεται να θέλει να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της. Αυτό θα μπορούσε να είναι μόνο η αρχή μιας σειράς καινοτόμων χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσει η OnePlus για να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.

Διαθεσιμότητα του OnePlus Magic Eraser

Το OnePlus Magic Eraser θα είναι διαθέσιμο στις συσκευές OnePlus από αυτόν τον μήνα. Τα πρώτα μοντέλα που θα λάβουν αυτό το χαρακτηριστικό θα είναι τα OnePlus 12, OnePlus 12R, OnePlus 11, OnePlus Open και OnePlus Nord CE 4. Δυστυχώς, τα R12-D12 δεν θα είναι συμβατά με αυτό το χαρακτηριστικό.