Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

Το X επαναφέρει τα μπλε τσιμπούρια για τους influencers: επιστροφή στα βασικά

Το X επαναφέρει τα μπλε τσιμπούρια για τους influencers: επιστροφή στα βασικά

By aurora

Το X ανακοίνωσε ότι θα απονέμει δωρεάν μπλε τσιμπούρια στους χρήστες που έχουν περισσότερους από 2.500 “επαληθευμένους” ακόλουθους. Αυτοί οι ακόλουθοι είναι άτομα που έχουν εγγραφεί στο X Premium. Οι δημοφιλείς χρήστες θα λαμβάνουν μπλε τσιμπούρια, αλλά δεν φαίνεται να είναι όλοι ευχαριστημένοι με αυτή την απόφαση. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν αγόρασαν το τσιμπούρι, αλλά ότι τους δόθηκε χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Η αληθινή έννοια των μπλε τσιμπούρια

Στο παρελθόν, τα μπλε τσιμπούρια στο Twitter έδειχναν ότι ένας χρήστης είχε επιρροή με κάποιο τρόπο. Με την πάροδο των ετών, ωστόσο, η σημασία του μπλε τικ έχει αλλάξει. Σήμερα, πολλοί άνθρωποι παίρνουν το τικ μόνο και μόνο για να αισθάνονται σημαντικοί ή για να έχουν πρόσβαση στις premium λειτουργίες του Χ. Κάποιοι το παίρνουν επίσης επειδή συχνά τους μιμούνται. Ωστόσο, το “μπλε τσεκ” εξακολουθεί να μην ξεχωρίζει σαφώς έναν χρήστη με επιρροή από ένα απλό τρολ.

Η νέα προσέγγιση του X

Με την ανακοίνωση του X για την ανάθεση του “μπλε τσεκ” σε χρήστες με επιρροή, φαίνεται ότι η εταιρεία προσπαθεί να επιστρέψει στις ρίζες των μπλε τσεκ. Στόχος είναι να εντοπιστούν οι χρήστες που είναι σημαντικοί στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης. Με αυτόν τον τρόπο, το X ελπίζει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην πλατφόρμα και να προσφέρει στους χρήστες μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Αντιδράσεις χρηστών

Δεν είναι όλοι οι χρήστες ενθουσιασμένοι με την απόφαση του X να αναθέσει “μπλε έλεγχο” σε χρήστες με επιρροή. Ορισμένοι πιστεύουν ότι η κίνηση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο διχασμό μεταξύ των χρηστών και ότι δεν λύνει το πρόβλημα του εντοπισμού των πραγματικών επιρροών. Άλλοι πάλι φοβούνται ότι το “μπλε τσεκ” μπορεί εύκολα να χειραγωγηθεί ή να εξαγοραστεί.