Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

Τα Windows 11 φέρνουν επανάσταση στην Εξερεύνηση αρχείων: η μεταφορά και η απόθεση στη γραμμή διευθύνσεων επιστρέφει

Τα Windows 11 φέρνουν επανάσταση στην Εξερεύνηση αρχείων: η μεταφορά και η απόθεση στη γραμμή διευθύνσεων επιστρέφει

By aurora

Η μεταφορά και η απόθεση είναι δύο πολύ χρήσιμες λειτουργίες που απλοποιούν την οργάνωση των αρχείων στην Εξερεύνηση αρχείων των Windows 11. Ωστόσο, στην έκδοση 23H2 των Windows 11, αυτές οι λειτουργίες αφαιρέθηκαν από τη γραμμή διευθύνσεων. Ευτυχώς, η Microsoft άκουσε τα σχόλια των χρηστών και αποφάσισε να τις επαναφέρει.

Η αφαίρεση του drag-and-drop στη γραμμή διευθύνσεων στα Windows 11 23H2

Στην έκδοση 23H2 των Windows 11, η Microsoft αποφάσισε να καταργήσει τη λειτουργία drag-and-drop από τη γραμμή διευθύνσεων της Εξερεύνησης αρχείων. Σύμφωνα με εσωτερικές πηγές, η επιλογή αυτή υπαγορεύτηκε από την επιθυμία της Microsoft να κυκλοφορήσει γρήγορα το νέο File Explorer με ανανεωμένο σχεδιασμό. Η λειτουργία drag-and-drop δεν συμπεριλήφθηκε στη νέα έκδοση επειδή δεν τη χρησιμοποιούσαν πολλοί χρήστες. Ως αποτέλεσμα, ο File Explorer κυκλοφόρησε χωρίς υποστήριξη για drag-and-drop στη γραμμή διευθύνσεων.

Η επιστροφή του drag-and-drop στη γραμμή διευθύνσεων

Ευτυχώς, η Microsoft άκουσε τα σχόλια των χρηστών και αποφάσισε να επαναφέρει τη λειτουργία drag-and-drop στη γραμμή διευθύνσεων του Εξερευνητή αρχείων των Windows 11. Αυτή η νέα λειτουργία θα συμπεριληφθεί στο build 22635.3420, το οποίο προς το παρόν περιορίζεται στο κανάλι beta, αλλά θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες μέχρι τα μέσα του 2024.

Πώς λειτουργεί η μεταφορά και απόθεση στη γραμμή διευθύνσεων στα Windows 11

Η νέα λειτουργία drag-and-drop στη γραμμή διευθύνσεων της Εξερεύνησης αρχείων των Windows 11 καθιστά δυνατή τη μετακίνηση αρχείων από έναν φάκελο σε έναν άλλο γρήγορα και εύκολα. Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, απλώς επιλέξτε το επιθυμητό αρχείο ή έγγραφο και σύρετέ το στο φάκελο προορισμού μέσω της γραμμής διευθύνσεων. Για παράδειγμα, μπορείτε να σύρετε ένα έγγραφο κειμένου από τον τρέχοντα φάκελο στον κύριο φάκελο χρησιμοποιώντας αυτή τη νέα λειτουργία.

Επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς και απόθεσης στα Windows 11

Το σύρσιμο και η απόθεση ήταν πολυαναμενόμενες λειτουργίες για τους χρήστες των Windows 11, αλλά η αρχική αφαίρεσή τους προκάλεσε απογοήτευση. Ωστόσο, η Microsoft απέδειξε ότι άκουσε τα σχόλια των χρηστών και έλυσε το πρόβλημα επαναφέροντας αυτή τη λειτουργία. Με την επιστροφή του drag-and-drop στη γραμμή διευθύνσεων της Εξερεύνησης αρχείων, το πρόβλημα φαίνεται τελικά να έχει επιλυθεί.

Μελλοντικές βελτιώσεις για την Εξερεύνηση αρχείων των Windows 11

Παρά την επιστροφή της μεταφοράς και απόθεσης στη γραμμή διευθύνσεων, η Εξερεύνηση αρχείων των Windows 11 θα μπορούσε να επωφεληθεί από περαιτέρω βελτιώσεις. Για παράδειγμα, σε παλαιότερα συστήματα, η Εξερεύνηση αρχείων μπορεί να είναι αργή, ειδικά όταν χρησιμοποιείται σε σκληρό δίσκο. Η Microsoft γνωρίζει αυτό το πρόβλημα και εργάζεται για την επίλυσή του σε μια μελλοντική έκδοση. Η απόδοση της Εξερεύνησης αρχείων αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά στα Windows 11.