Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

Meta: Προετοιμάζεται να παρουσιάσει τα Orion, τα πρώτα “αληθινά AR” γυαλιά

Meta: Προετοιμάζεται να παρουσιάσει τα Orion, τα πρώτα “αληθινά AR” γυαλιά

By aurora

Η Meta, η εταιρεία που ηγείται από τον Mark Zuckerberg, φαίνεται να ετοιμάζεται να αποκαλύψει τα πρώτα υψηλής τεχνολογίας γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, με τον κωδικό όνομα Orion. Σύμφωνα με πληροφορίες από δύο εσωτερικές πηγές που επικοινωνήθηκαν από το Business Insider, η Meta ετοιμάζεται να παρουσιάσει αυτά τα νέα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας κατά τη διάρκεια της επικείμενης διάσκεψης για προγραμματιστές της φετινής χρονιάς.

Τεχνολογία για λίγους

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα νέα γυαλιά AR Orion θεωρούνται από την εταιρεία ως τα πρώτα “αληθινά AR” γυαλιά. Παρόλα αυτά, δεν αναμένεται να είναι διαθέσιμα για το ευρύ κοινό μετά την παρουσίαση, αλλά ένας επιλεγμένος αριθμός υπαλλήλων έχει ήδη δοκιμάσει ένα προηγμένο πρωτότυπο της συσκευής. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα νέα γυαλιά AR Orion είναι ένα εντελώς ξεχωριστό προϊόν από τα διάσημα Ray-Ban Smart Glasses, τα οποία αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τον κολοσσό της μόδας, καθώς και από τα γνωστά ακουστικά Quest. Το έργο έχει εξελιχθεί από το Reality Labs της Meta, το οποίο εργάζεται ήδη πάνω σε όλα τα προγράμματα που σχετίζονται με την εικονική πραγματικότητα, τον μετακόσμο και την τεχνητή νοημοσύνη.

Στις αρχές του μήνα, ο Andrew Bosworth, υπεύθυνος της τεχνολογίας των Reality Labs, ανέβασε στο Threads μια φωτογραφία που έδειχνε μια σειρά από γυαλιά AR με το λογότυπο της Meta, απευθείας από το γραφείο του Zuckerberg: σύμφωνα με τις πηγές, ανάμεσα σε αυτά θα περιλαμβάνεται και το πρωτότυπο των Orion. Μέχρι στιγμής, όμως, οι εκπρόσωποι της Meta δεν έχουν σχολιάσει αυτές τις διαρροές πληροφοριών.

Η επαυξημένη πραγματικότητα σύμφωνα με τη Meta

Αυτές τις ημέρες, η Meta και η LG ανακοίνωσαν μια συνεργασία για την ανάπτυξη συσκευών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Σύμφωνα με ένα προηγούμενο άρθρο του Verge, η Meta σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση των γυαλιών AR κατά τη διάρκεια του 2027, ως μέρος μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής που εκτείνεται σε πολλά χρόνια. Τον Δεκέμβριο, ο Bosworth δήλωσε ότι τα “αληθινά AR” γυαλιά θα μπορούσαν να γίνουν διαθέσιμα από την τρέχουσα χρονιά, χωρίς να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες. Συνεπώς, ενδέχεται να χρειαστεί ακόμα μερικά χρόνια για να φορέσουμε πραγματικά λειτουργικά γυαλιά AR.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η Meta, παλιά γνωστή ως Facebook, έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για την επαυξημένη πραγματικότητα. Με τη δημιουργία του Reality Labs, η εταιρεία επενδύει σε τεχνολογίες που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο γύρω μας. Τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας Orion φαίνεται να είναι ένα σημαντικό μέρος της αποστολής της Meta για το μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα Orion γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Meta.

Συμπεράσματα

Η παρουσίαση των Orion γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας από την Meta αναμένεται να είναι μια σημαντική εξέλιξη στον χώρο της τεχνολογίας και της επαυξημένης πραγματικότητας. Με την υποστήριξη της Meta, η τεχνολογία AR αναμένεται να γίνει πιο προσβάσιμη και πιο εξελιγμένη. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι εν λόγω γυαλιές θα αποτελέσουν έναν από τους πρώτους πραγματικά λειτουργικούς φορείς επαυξημένης πραγματικότητας που θα είναι διαθέσιμοι στο ευρύ κοινό. Είναι αναμφίβολο ότι η Meta έχει μια σαφή όραση για το μέλλον της τεχνολογίας και της επαυξημένης πραγματικότητας, και η παρουσίαση των Orion γυαλιών είναι μόνο η αρχή.