Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

Η Microsoft επιβεβαιώνει ότι τα Windows 12 δεν θα φτάσουν το 2024

Η Microsoft επιβεβαιώνει ότι τα Windows 12 δεν θα φτάσουν το 2024

By aurora

ΗMicrosoft επιβεβαίωσε επίσημα ότι τα Windows 12 δεν θα κυκλοφορήσουν φέτος. Αντ’ αυτού, η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος θα ονομάζεται“Windows 11 version 24H2“, με την κωδική ονομασία Hudson Valley. Η είδηση αυτή έρχεται μετά από αναφορές στα ‘Windows 11 24H2’ που βρέθηκαν σε έγγραφα υποστήριξης και η Microsoft έχει πλέον επιβεβαιώσει επίσημα την ενημέρωση.

Windows 11 έκδοση 24H2

Ηέκδοση 24H2 των Windows 11 θα είναι η μεγαλύτερη ‘AI update’ για το λειτουργικό σύστημα και θα έχει αριθμό build number 26xxx. Μετά την εγκατάσταση του build 26052 ή μεταγενέστερου, οι χρήστες θα παρατηρήσουν την ενημερωμένη έκδοση και τους αριθμούς στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Πληροφορίες.

Σύμφωνα με τη Microsoft, τα Windows 11, έκδοση 24H2 θα είναι η φετινή ετήσια ενημέρωση χαρακτηριστικών. Η εταιρεία επεσήμανε επίσης ότι τα Windows 11 θα έχουν μια ετήσια ενημερωμένη έκδοση χαρακτηριστικών που θα κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του ημερολογιακού έτους. Έτσι, παρόλο που το όνομα δεν είναι Windows 12, μπορεί κανείς να περιμένει σημαντικές ενημερώσεις και αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα.

Μελλοντικές αλλαγές

Παρόλο που τα Windows 12 δεν έχουν προγραμματιστεί για φέτος, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το όνομα και το branding των εκδόσεων των Windows επιλέγονται από την ομάδα μάρκετινγκ, οπότε μπορούν να αποφασίσουν για οποιοδήποτε όνομα που ταιριάζει στη στρατηγική τους.

Η Microsoft επικεντρώνει επί του παρόντος τις προσπάθειές της στην κυκλοφορία νέων ενημερώσεων για τα Windows 11, αντί να δημιουργήσει μια άλλη έκδοση των Windows, όπως τα Windows 12. Η ηγετική ομάδα των Windows διευθύνεται από την ομάδα Microsoft Bing, η οποία θέλει όλο και περισσότερους ανθρώπους να δοκιμάσουν το Windows Copilot και άλλες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Microsoft αποφάσισε να επικεντρωθεί στα Windows 11 προς το παρόν.

Μελλοντικές εξελίξεις

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα Windows 12 δεν έχουν ακυρωθεί και θα μπορούσαν ακόμα να συμβούν το 2025 ή αργότερα. Σύμφωνα με πηγές κοντά στην εξέλιξη, η Microsoft μπορεί επίσης να εργάζεται πάνω σε μια παραλλαγή του λειτουργικού συστήματος που μοιάζει με το ChromeOS για να ανταγωνιστεί τα Chromebooks στην αγορά της εκπαίδευσης.