Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

Σημειωματάριο για Windows 11: Η Τεχνητή Νοημοσύνη Copilot φέρνει επανάσταση στον τρόπο εργασίας μας

Σημειωματάριο για Windows 11: Η Τεχνητή Νοημοσύνη Copilot φέρνει επανάσταση στον τρόπο εργασίας μας

By aurora

Ο κόσμος της τεχνολογίας δεν παύει ποτέ να εκπλήσσει και η Microsoft βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας που διευκολύνει τη ζωή των χρηστών. Μια από τις τελευταίες καινοτομίες που κάνει θραύση είναι η εισαγωγή του Copilot AI στο Notepad για τα Windows 11. Αυτή η νέα λειτουργία υπόσχεται να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε με ένα από τα πιο εμβληματικά προγράμματα της Microsoft.

Copilot AI: μια επισκόπηση

Το Copilot AI είναι ένας εικονικός βοηθός με τεχνητή νοημοσύνη που αναπτύχθηκε από τη Microsoft. Ο κύριος στόχος του Copilot AI είναι να απλοποιήσει την εργασία των χρηστών παρέχοντας προτάσεις, εξηγήσεις και βοήθεια σε πραγματικό χρόνο. Αυτός ο εικονικός βοηθός παρουσιάστηκε αρχικά για τα Windows 11 και αργότερα επεκτάθηκε στα Windows 10 και σε άλλες εφαρμογές της Microsoft. Η ενσωμάτωσή του με το Notepad στα Windows 11 ανοίγει νέους ορίζοντες για τους χρήστες που χρησιμοποιούν αυτό το πρόγραμμα για να κρατούν σημειώσεις, να γράφουν κώδικα ή απλώς να σχολιάζουν κείμενα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Copilot AI στο Σημειωματάριο

Για να χρησιμοποιήσετε το Copilot AI στο Notepad, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε την ενημέρωση της εφαρμογής μέσω του Microsoft Store. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στη λειτουργία“Επεξήγηση με το Copilot” μέσω του μενού περιβάλλοντος του Σημειωματάριου. Απλώς επιλέξτε το επιθυμητό κείμενο, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε την επιλογή “Explainwith Copilot“. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου“Ctrl + E” για να επικαλεστείτε αυτή τη λειτουργία.

Αφού επιλέξετε την επιλογή “Explainwith Copilot” (Επεξήγησημε Copilot), θα ανοίξει ένα ειδικό παράθυρο Copilot στο οποίο μπορείτε να στείλετε το επιλεγμένο κείμενο για λεπτομερή επεξήγηση. Το Copilot αυτοματοποιεί τη διαδικασία αντιγραφής και επικόλλησης κειμένου στο παράθυρο Copilot και διαμορφώνει ένα ερώτημα για τη λήψη απάντησης. Μπορείτε να στείλετε το ερώτημα κάνοντας κλικ στο κουμπί“Αποστολή“. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι απαντήσεις του Copilot θα εμφανίζονται στο παράθυρο Copilot και όχι απευθείας στο Σημειωματάριο.

Τι νέο υπάρχει στο Σημειωματάριο για Windows 11

Εκτός από την εισαγωγή του Copilot AI, το Σημειωματάριο έλαβε σημαντικές βελτιώσεις με την ενημέρωση των Windows 11. Κατά τη διάρκεια του 2023, το Σημειωματάριο έλαβε αρκετές νέες λειτουργίες, όπως υποστήριξη καρτελών, προσαρμόσιμα θέματα και καταμέτρηση χαρακτήρων. Ωστόσο, η πιο πρόσφατη ενημέρωση Windows 11 Insider Preview Update Build 26052 για τα κανάλια Canary και Dev έφερε περαιτέρω βελτιώσεις στο Notepad.

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά αυτής της ενημέρωσης είναι η εισαγωγή της Sudo στα Windows. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το βοηθητικό πρόγραμμα“Test Audio Microphone” για να διαμορφώσουν και να ρυθμίσουν την είσοδο ήχου. Επιπλέον, εισήχθη μια νέα λειτουργία για τη διαχείριση του ήχου περιβάλλοντος με τη χρήση ενός ακουστικού συμβατού με Bluetooth Low Energy Audio (LE Audio) για καλύτερη εμπειρία κλήσεων. Ωστόσο, πρέπει να διαθέτετε υπολογιστή συμβατό με LE Audio για να έχετε πρόσβαση σε αυτή τη λειτουργία.

Χρήση του Copilot σε άλλες εφαρμογές των Windows

Το Copilot δεν περιορίζεται μόνο στο Σημειωματάριο, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες εφαρμογές των Windows. Για παράδειγμα, κατά την αντιγραφή κειμένου σε οποιοδήποτε πρόγραμμα, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο Copilot για να αποκτήσετε πρόσβαση στις επιλογές“Περίληψη“,“Επεξήγηση” ή“Αποστολή στο Copilot”, όπως ακριβώς θα κάνατε και στο Σημειωματάριο. Επιπλέον, κατά την αντιγραφή κειμένου, ένας μικρός κύκλος ειδοποίησης εμφανίζεται στο εικονίδιο Copilot, σηματοδοτώντας ότι το κείμενο έχει αντιγραφεί σωστά.

Περαιτέρω βελτιώσεις και διορθώσεις

Εκτός από τις ενημερώσεις του Copilot και του Notepad, η ανακοίνωση της Microsoft περιλαμβάνει επίσης βελτιώσεις στο Capture Tool και σε άλλες εφαρμογές του συστήματος, καθώς και διορθώσεις σφαλμάτων. Αυτές οι ενημερώσεις έχουν ως στόχο να προσφέρουν στους χρήστες μια καλύτερη και ομαλότερη εμπειρία με τα Windows 11.

Συμπεράσματα

Η εισαγωγή του Copilot AI στο Notepad για τα Windows 11 ανοίγει νέες δυνατότητες για την απλοποίηση της εργασίας με ένα από τα πιο διαδεδομένα προγράμματα της Microsoft. Με το Copilot AI, οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν άμεσες εξηγήσεις και βοήθεια σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια εργασιών γραφής, κωδικοποίησης και σχολιασμού. Επιπλέον, με την τελευταία ενημέρωση του Notepad και άλλες βελτιώσεις των Windows 11, η συνολική εμπειρία του χρήστη βελτιώνεται περαιτέρω. Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε πώς η Microsoft συνεχίζει να καινοτομεί και να εισάγει χαρακτηριστικά που κάνουν τη ζωή των χρηστών ευκολότερη.