Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

Φωτογραφίες για iOS 17, πώς να συγχωνεύσετε άλμπουμ

Φωτογραφίες για iOS 17, πώς να συγχωνεύσετε άλμπουμ

By aurora

Αν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ τηνεφαρμογή Φωτογραφίες στο iOS 17, ίσως έχετε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ύπαρξης πολλαπλών άλμπουμ με το ίδιο άτομο ή κατοικίδιο. Αυτό μπορεί να κάνει την εφαρμογή συγκεχυμένη και ακατάστατη, αλλά ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να συγχωνεύσετε αυτά τα άλμπουμ και να οργανώσετε καλύτερα τη συλλογή φωτογραφιών σας. Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε βήμα προς βήμα πώς να συγχωνεύσετε τα άλμπουμ του ίδιου προσώπου ή κατοικίδιου ζώου στις Φωτογραφίες για iOS 17.

Γιατί τα άλμπουμ διαχωρίζονται

Πριν μπούμε στις λεπτομέρειες του τρόπου συγχώνευσης των άλμπουμ, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε γιατί ηεφαρμογή Φωτογραφίες διαχωρίζειτα άλμπουμ του ίδιου προσώπου ή κατοικίδιου ζώου. Αυτό συμβαίνει επειδή στην πορεία της ζωής, οι άνθρωποι και τα κατοικίδια ζώα μπορεί να αλλάξουν την εμφάνισή τους και να φαίνονται ελαφρώς διαφορετικά από πριν. Ως αποτέλεσμα, η εφαρμογή Φωτογραφίες μπορεί να θεωρήσει ότι διαφορετικές φωτογραφίες ανήκουν σε διαφορετικά άτομα ή κατοικίδια ζώα.

Παρόλο που αυτός ο διαχωρισμός δεν αποτελεί σημαντικό πρόβλημα, μπορεί να γίνει ενοχλητικό να έχετε πολλά άλμπουμ του ίδιου ατόμου ή κατοικίδιου ζώου. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε εύκολα να συγχωνεύσετε αυτά τα άλμπουμ για να κάνετε τηνεφαρμογή Φωτογραφίες πιο τακτοποιημένη και οργανωμένη.

Συγχώνευση δύο άλμπουμ μέσω σύρσιμο και απόθεση

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να συγχωνεύσετε δύο άλμπουμ του ίδιου προσώπου ή κατοικίδιου είναι να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία σύρσιμο και απόθεση. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

  1. Ανοίξτε τηνεφαρμογή Φωτογραφίες στη συσκευή σας iOS 17.
  2. Πατήστε “Άλμπουμ” στην κάτω γραμμή πλοήγησης.
  3. Μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την ενότητα ‘People and Pets’ (Άνθρωποι και κατοικίδια) και πατήστε ‘People and Pets’ (Άνθρωποι και κατοικίδια).
  4. Βρείτε τα δύο άλμπουμ με ανθρώπους ή κατοικίδια που θέλετε να συγχωνεύσετε.
  5. Σύρετε το ένα από τα άλμπουμ και τοποθετήστε το πάνω από το άλλο.
  6. Επιβεβαιώστε ότι θέλετε να συγχωνεύσετε τα άλμπουμ.

Μόλις επιβεβαιωθεί η συγχώνευση, όλες οι φωτογραφίες από το ένα άλμπουμ θα μεταφερθούν στο άλλο άλμπουμ και το τελευταίο θα πάρει το όνομα του προσώπου ή του κατοικίδιου ζώου με το οποίο συγχωνεύτηκε.

Αυτή η μέθοδος είναι γρήγορη και εύκολη, αλλά αν προτιμάτε, υπάρχει και άλλος τρόπος συγχώνευσης άλμπουμ μέσω του ονόματος του προσώπου ή του κατοικίδιου ζώου.

Συγχώνευση δύο άλμπουμ με βάση το όνομα

Η επιλογή του ονόματος του προσώπου ή του κατοικίδιου ζώου είναι μια εναλλακτική λύση αντί της μεταφοράς και απόθεσης για τη συγχώνευση δύο άλμπουμ. Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να το κάνετε αυτό:

  1. Βρείτε ένα από τα άλμπουμ του προσώπου ή του κατοικίδιου που θέλετε να συγχωνεύσετε.
  2. Πατήστε “Προσθήκη ονόματος” στο επάνω μέρος της οθόνης.
  3. Πληκτρολογήστε το ίδιο όνομα με το άλλο άλμπουμ.
  4. Επιβεβαιώστε την αλλαγή ονόματος και τα δύο άλμπουμ θα συγχωνευτούν σε ένα.

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που θα επιλέξετε, η συγχώνευση άλμπουμ θα σας επιτρέψει να εξαλείψετε τα πολλαπλά αντίγραφα και να κάνετε την εφαρμογή Φωτογραφίες πιο οργανωμένη.

Αναίρεση συγχώνευσης

Εάν συγχωνεύσετε κατά λάθος τα λάθος άλμπουμ, μπορείτε πάντα να αναιρέσετε τη συγχώνευση και να αφαιρέσετε τις ανεπιθύμητες φωτογραφίες. Δείτε πώς:

  1. Πατήστε “Επιλογή” στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  2. Επιλέξτε τις φωτογραφίες του ατόμου ή του κατοικίδιου που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στο άλμπουμ.
  3. Πατήστε τις τρεις τελείες στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης.
  4. Επιλέξτε “Αυτές δεν είναι [Όνομα προσώπου ή κατοικίδιου ζώου]”.

Μόλις επιλέξετε ότι οι φωτογραφίες δεν ανήκουν στο σωστό άτομο ή κατοικίδιο, θα αφαιρεθούν αυτόματα από το άλμπουμ.

Βελτιστοποίηση της εφαρμογής Φωτογραφίες

Η συγχώνευση άλμπουμ του ίδιου προσώπου ή κατοικίδιου είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βελτιστοποιήσετε και να οργανώσετε την εφαρμογή σας στο iOS 17. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι, η συγχώνευση δύο άλμπουμ θα σας επιτρέψει να εξαλείψετε τα πολλαπλά αντίγραφα και να κάνετε την εφαρμογή Φωτογραφίες σας πιο τακτοποιημένη.

Να θυμάστε ότι αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη στο iOS 17, στο iPadOS 17 και στο macOS Sonoma, επιτρέποντάς σας να συγχωνεύετε άλμπουμ σε όλες τις συσκευές Apple.