Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

Τα Chromebooks είναι δημοφιλή με τους φοιτητές

Τα Chromebooks είναι δημοφιλή με τους φοιτητές

By paolo

Κάθε νέο μάθημα φοιτητών οδηγεί τους γονείς και τους μεγαλύτερους φοιτητές στην πολύ σημαντική επιλογή της αγοράς ενός Chromebook ή ενός πιο κλασικού φορητού υπολογιστή. Τα Chromebooks υπάρχουν μόνο για μια δεκαετία, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί γονείς έχουν ελάχιστη ή καμία εμπειρία με αυτά και μπορεί ακόμη να μπερδεύονται από τη διαφορά μεταξύ αυτού και ενός φορητού υπολογιστή.

Ωστόσο, για να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα φορητά υπολογιστές για φοιτητές ή τα καλύτερα λεπτά και ελαφριά φορητά υπολογιστές, είναι ουσιώδες να κατανοήσετε τις διαφορές μεταξύ ενός Chromebook και ενός φορητού υπολογιστή από την αρχή. Εδώ και χρόνια αναθεωρούμε υπολογιστές και έχουμε τη δυνατότητα να αναγνωρίσουμε τον καλύτερο φορητό υπολογιστή στην αγορά με την αποκλειστική μας εμπειρία. Αν χρειάζεστε βοήθεια για να κατανοήσετε τι να ψάξετε όταν συγκρίνετε το καλύτερο Chromebook έναντι του καλύτερου φορητού υπολογιστή με Windows, αυτός ο οδηγός θα αναλύσει τις διαφορές μεταξύ των δύο και θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για τις ανάγκες σας.

Τι είναι ένα Chromebook

Ίσως ήδη να γνωρίζετε τι είναι ένας φορητός υπολογιστής. Ωστόσο, πριν μπείτε στον κόσμο των Chromebooks έναντι φορητών υπολογιστών, πρέπει πρώτα να κατανοήσετε τι είναι ένα Chromebook και πώς διαφέρει από έναν παραδοσιακό φορητό υπολογιστή. Ας ξεκινήσουμε από εκεί. Ένα Chromebook είναι ένας φορητός υπολογιστής που τρέχει το λειτουργικό σύστημα Chrome OS της Google, ένα ελαφρύ λειτουργικό σύστημα που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον περιηγητή Chrome ως την κύρια διεπαφή πελάτη του. Αυτό σημαίνει ότι οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε με τον περιηγητή Chrome, μπορείτε να το κάνετε και σε ένα Chromebook.

Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε μόνο ένα Chromebook όταν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η Google έχει σχεδιάσει το Chrome OS έτσι ώστε να μπορεί να εκτελεί εφαρμογές από το Chrome Web Store ή το Google Play Store, όπου υπάρχουν χιλιάδες από αυτές για να καλύψουν τα πάντα από επεξεργαστές κειμένου και υπολογιστικά φύλλα μέχρι άμεσες εκδόσεις φωτογραφιών και ελαφριά παιχνίδια. Επίσης, πολλές από αυτές τις εφαρμογές λειτουργούν ακόμη και όταν το Chromebook δεν είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Chromebooks και φορητών υπολογιστών

Στο μη ειδικευμένο μάτι, ένα Chromebook και ένας φορητός υπολογιστής μπορεί να φαίνονται ισοδύναμα. Μετά από όλα, ένα Chromebook είναι τεχνικά φορητός, απλώς με διαφορετικό λειτουργικό σύστημα. Και τα δύο είναι φορητοί υπολογιστές με πληκτρολόγιο, κάμερα, ενσωματωμένη οθόνη και trackpad. Και, όπως οι φορητοί υπολογιστές, πολλά Chromebooks είναι σχέδια από δύο μέρη, ενώ άλλα διαθέτουν οθόνες αφής και ένα στοιχείο 2-σε-1.

Ωστόσο, εσωτερικά δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικά. Αν συγκρίνουμε τα Chromebooks με τους φορητούς υπολογιστές όσον αφορά τη δύναμη, οι φορητοί υπολογιστές είναι οι πλέον εξειδικευμένοι. Αυτό οφείλεται στο ότι τείνουν να έχουν πιο ισχυρούς μικροεπεξεργαστές (συνήθως από την Intel ή την AMD) και πιο ισχυρή ενσωματωμένη γραφική. Ωστόσο, τα Chromebooks συνήθως διαθέτουν chips και γραφικά χαμηλότερης απόδοσης, αν και μια μερίδα από τα premium Chromebooks είναι γνωστά ότι λειτουργούν με τη δύναμη των επεξεργαστών Intel Core. Ο λόγος για αυτό είναι διπλός: το Chrome OS είναι αρκετά ελαφρύ ώστε δεν χρειάζεται έναν ισχυρό επεξεργαστή για να λειτουργεί και κρατά την τιμή των Chromebooks χαμηλά.

Οι κλασικοί φορητοί υπολογιστές εκτελούν πολύ πιο αξιόπιστα λειτουργικά συστήματα

τα Windows 11, το macOS και το Linux, ένα λειτουργικό σύστημα ανοικτού κώδικα. Οι πιο ακριβοί φορητοί υπολογιστές με Windows και οι πιο ακριβοί φορητοί υπολογιστές Mac και MacBook απαιτούν συνήθως αρκετά ισχυρούς επεξεργαστές και κάρτες γραφικών, καθώς και περισσότερη άμεση μνήμη, πράγμα που σημαίνει ότι συνήθως κοστίζουν περισσότερο. Το πλεονέκτημα είναι ότι οι φοιτητές μπορούν να χρησιμοποιούν τον ίδιο υπολογιστή για να γράψουν μια εργασία όσο και για να παίξουν τα καλύτερα παιχνίδια υπολογιστή μόλις τελειώσουν και χρειαστούν λίγο χρόνο μετά τα μαθήματα.

Συμπέρασμα

Οι φορητοί υπολογιστές με Windows τείνουν επίσης να διαθέτουν αρκετούς τοπικούς χώρους αποθήκευσης, ξεκινώντας από 128GB στο χαμηλό άκρο. Σε συμπέρασμα, αυτές οι εφαρμογές και τα αρχεία καταλαμβάνουν πολύ περισσότερο χώρο. Τα Chromebooks συνήθως έχουν πολύ λιγότερο αποθηκευτικό χώρο, μερικές φορές μόλις 32GB. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Chrome OS και οι εφαρμογές που το συνοδεύουν δεν απαιτούν τόσο πολύ χώρο αποθήκευσης όσο τα Windows και παραμένουν σχεδιασμένα να αποθηκεύουν τα έγγραφά σας στον νέφος.”