Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

Audible: Χρήση δεδομένων του Prime Video για συστάσεις ακουστικών βιβλίων

Audible: Χρήση δεδομένων του Prime Video για συστάσεις ακουστικών βιβλίων

By aurora

Στην εξελισσόμενη αγορά ακουστικών βιβλίων, η Audible, η γνωστή αγορά ακουστικών βιβλίων της Amazon, προσπαθεί να διατηρήσει την ηγετική της θέση και να ανταγωνιστεί νέους παίκτες όπως το Spotify. Για το σκοπό αυτό, η Audible αποφάσισε να δοκιμάσει τη χρήση δεδομένων του Prime Video για να προσφέρει εξατομικευμένες συστάσεις στους χρήστες της. Αυτή η στρατηγική κίνηση έχει ως στόχο να εκμεταλλευτεί τη συνέργεια μεταξύ βιβλίων, ταινιών και τηλεοπτικών σειρών για να προσφέρει στους χρήστες περιεχομένου μια ακόμη πιο καθηλωτική εμπειρία ακρόασης.

Audible και Prime Video: μια νέα ολοκλήρωση

Μέχρι τώρα, το Audible λειτουργούσε ως ξεχωριστή οντότητα εντός της Amazon, χωρίς άμεση σύνδεση με τους ευρύτερους στόχους του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Ωστόσο, με την εισαγωγή αυτής της νέας λειτουργίας συστάσεων, το Audible επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις συνέργειες μεταξύ των διαφόρων υπηρεσιών της Amazon για να προσφέρει στους χρήστες του μια ακόμη πιο εξατομικευμένη εμπειρία ακρόασης.

“Με βάση το τι παρακολουθήσατε πρόσφατα στο Prime Video”

Η νέα λειτουργία συστάσεων του Audible, με την ονομασία “Based on what you recently watched on Prime Video”, επιτρέπει στους χρήστες του Audible να λαμβάνουν συστάσεις σχετικά με το τι να ακούσουν στη συνέχεια με βάση τη συμπεριφορά τους στην προβολή του Prime Video. Αυτό γίνεται μέσω μιας εξατομικευμένης ενότητας συστάσεων στηνεφαρμογή Audible, όπου οι χρήστες μπορούν να βρουν μια επιλογή σχετικών τίτλων με βάση το τι έχουν μόλις παρακολουθήσει στο Prime Video.

Χρήση συνεργατικού φιλτραρίσματος για εξατομικευμένες συστάσεις

Οι συστάσεις του Audible βασίζονται σε έναν αλγόριθμο συνεργατικού φιλτραρίσματος που αναλύει τα δεδομένα προβολής των χρηστών στο Prime Video και τις προτιμήσεις άλλων χρηστών παρόμοιων με αυτούς. Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει στο Audible να προτείνει σχετικά ακουστικά βιβλία, συμπεριλαμβανομένων τίτλων, πλοκής, μικρο-είδη και συγγραφέων που προτιμούν οι πελάτες με παρόμοια γούστα. Αυτός ο έξυπνος αλγόριθμος επιτρέπει στις συστάσεις να είναι πάντα ενημερωμένες και ευθυγραμμισμένες με τις τελευταίες προτιμήσεις και προτιμήσεις των χρηστών.

Εμπνευσμένο από τη συμπεριφορά των χρηστών

Σύμφωνα με την Audible, αυτή η λειτουργία εμπνεύστηκε από τη συμπεριφορά των χρηστών που έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν. Όταν ένα βιβλίο διασκευάζεται σε τηλεοπτική σειρά ή ταινία, η Audible έχει παρατηρήσει αύξηση της ακρόασης του αντίστοιχου ακουστικού βιβλίου. Για παράδειγμα, μετά την πρεμιέρα του “Reacher” στο Prime Video το 2022, τα καθημερινά λεπτά ακρόασης του καταλόγου του συγγραφέα Lee Child αυξήθηκαν κατά σχεδόν 80%. Το ίδιο συνέβη και με το ακουστικό βιβλίο “The Summer I Turned Pretty” της συγγραφέως Jenny Han, το οποίο κατέγραψε υπερδεκαπλασιασμό των μέσων λεπτών ακρόασης δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του στο Prime Video. Αυτό δείχνει πώς οι ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές μπορούν να επηρεάσουν τις αναγνωστικές επιλογές των χρηστών.

Η πρόκληση του Spotify και η ανάγκη για καινοτομία

Η απόφαση της Audible να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα του Prime Video για να προσφέρει εξατομικευμένες συστάσεις έρχεται σε μια εποχή που το Spotify εισβάλλει στην αγορά των ακουστικών βιβλίων. Το Spotify πρόσθεσε πρόσφατα 15 ώρες ακουστικών βιβλίων στην premium προσφορά του σε ορισμένες αγορές, καθιστώντας το τον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο ακουστικών βιβλίων μετά το Audible. Επιπλέον, το Spotify μπορεί να χρησιμοποιεί τα δεδομένα του σχετικά με τις μουσικές προτιμήσεις των χρηστών για να κάνει εξατομικευμένες συστάσεις. Ωστόσο, οι ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές έχουν μεγαλύτερη επιρροή στις συστάσεις, καθώς συχνά αποτελούν διασκευές βιβλίων. Ως εκ τούτου, η χρήση των δεδομένων του Prime Video από την Audible είναι μια απάντηση σε αυτόν τον νέο ανταγωνισμό και μια πρόκληση για να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην αγορά των ακουστικών βιβλίων.

Όλο και πιο στενοί δεσμοί μεταξύ Audible και Amazon

Τους τελευταίους μήνες, οι δεσμοί μεταξύ της Audible και της Amazon έχουν ενισχυθεί περαιτέρω. Για παράδειγμα, τα ακουστικά βιβλία της Audible έχουν ενσωματωθεί στην υπηρεσία “Your Books” της Amazon, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν τα ακουστικά τους βιβλία απευθείας στην εφαρμογή της Amazon. Τώρα, η Audible χρησιμοποιεί τα δεδομένα της Amazon για να τροφοδοτεί τις συστάσεις της. Αυτό δείχνει πώς υπάρχει μια φυσική συνέργεια μεταξύ της τηλεόρασης, των ταινιών και των βιβλίων και η Audible προσπαθεί να την αξιοποιήσει στο έπακρο για να προσφέρει στους χρήστες της μια ακόμα πιο καθηλωτική εμπειρία ακρόασης.

Συμπεράσματα

Η χρήση των δεδομένων του Prime Video για την προσφορά εξατομικευμένων συστάσεων στους χρήστες του Audible είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση να γίνει η εμπειρία ακρόασης ακουστικών βιβλίων ακόμη πιο ελκυστική και σχετική. Η καινοτομία αυτή έρχεται σε μια εποχή που το Spotify προσπαθεί να κατακτήσει ένα κομμάτι της αγοράς ακουστικών βιβλίων και προσφέρει ισχυρό ανταγωνισμό στο Audible. Ωστόσο, χάρη στη στενή σύνδεσή της με την Amazon και τη χρήση ευφυών αλγορίθμων που βασίζονται στο συνεργατικό φιλτράρισμα, η Audible είναι σε θέση να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην αγορά των ακουστικών βιβλίων και να προσφέρει στους χρήστες της ένα ευρύ φάσμα ενδιαφέροντος και εξατομικευμένου περιεχομένου.

Πηγή του άρθρου εδώ.