Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

Το LinkedIn εγκαινιάζει την “Premium Company Page” για ΜΜΕ με AI από $99 ανά μήνα

Το LinkedIn εγκαινιάζει την “Premium Company Page” για ΜΜΕ με AI από $99 ανά μήνα

By aurora

ΤοLinkedIn ξεκίνησε μια δοκιμή για να αυξήσει τα έσοδά του με μια νέα υπηρεσία αφιερωμένη στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με το TechCrunch, η πλατφόρμα εργάζεται πάνω σε μια νέα συνδρομή με την ονομασία“Premium Company Page“, η οποία, με μηνιαίο κόστος 99 δολαρίων, θα προσφέρει βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης στη συγγραφή περιεχομένου και νέα εργαλεία για την αύξηση του αριθμού των followers, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών για την προώθηση της εικόνας της εταιρείας.

Το LinkedIn επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τώρα τη μοναδική ευκαιρία. Με τις συνεχείς αλλαγές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις μηχανές αναζήτησης, όπου η διαφήμιση και οι αλγόριθμοι καθορίζουν τι θα ανακαλύψουν οι χρήστες και όπου η παραπληροφόρηση είναι ανεξέλεγκτη, το LinkedIn επιδιώκει να προσφέρει έναν ασφαλέστερο χώρο, ένα μέρος για τη δημιουργία ενός αυθεντικού επαγγελματικού προφίλ τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τους καταναλωτές.

Οι λεπτομέρειες της νέας υπηρεσίας

Το LinkedIn άρχισε να δημοσιεύει πληροφορίες σχετικά με τη νέα υπηρεσία Premium Company Page πριν από λίγες ημέρες, αλλά η ανακοίνωση πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Ωστόσο, το TechCrunch ανακάλυψε ανεξάρτητα αυτές τις πληροφορίες και το LinkedIn επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες.

Η Suzi Owens, Senior Director of Communications στο LinkedIn, δήλωσε: “Αναζητούμεπάντα νέους τρόπους για να βελτιώσουμε την εμπειρία των πελατών μας και να τους βοηθήσουμε να επιτύχουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους. Αυτή τη στιγμή δοκιμάζουμε μια νέα προσφορά που ονομάζεται Premium Company Page με τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματικούς πελάτες μας, η οποία έχει σχεδιαστεί για να τους βοηθήσει να προσελκύσουν πελάτες, να οικοδομήσουν αξιοπιστία και να ξεχωρίσουν από το κοινό τους. Σύντομα θα μοιραστούμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Αν και οι τιμές για τις Premium Company Pages δεν αποκαλύφθηκαν αμέσως, φαίνεται ότι οι διαχειριστές σελίδων που είναι επιλέξιμοι μπορούν να τις δουν. Σύμφωνα με έναν σύμβουλο μάρκετινγκ, οι τιμές ξεκινούν από 99,99 δολάρια ανά μήνα ανά σελίδα, με μείωση στα 839,88 δολάρια ανά σελίδα για ετήσια συνδρομή.

Η εξέλιξη των premium υπηρεσιών του LinkedIn

Η νέα συνδρομή Premium Company Page προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των premium προσφορών που έχει δημιουργήσει το LinkedIn για οργανισμούς στην πλατφόρμα, ακολουθώντας το διαφοροποιημένο μοντέλο χρήσης και τιμολόγησης που έχει ήδη εφαρμόσει για μεμονωμένους χρήστες και προσλήψεις.

Άλλες premium προσφορές για εταιρείες περιλαμβάνουν το Premium Career για όσους αναζητούν εργασία, το Premium Businessγιαεπιχειρηματικές πληροφορίες, το Sales Navigator για ομάδες πωλήσεων, διάφορες εκδόσεις του Recruiter για αναζήτηση και πρόσληψη ταλέντων και το LinkedIn Learning για επαγγελματική ανάπτυξη.

Αυτές οι υπηρεσίες premium αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για την εταιρεία. Τον περασμένο Μάρτιο, η LinkedIn ανακοίνωσε ότι οι συνδρομές premium χρηστών αυξήθηκαν κατά 25% σε ετήσια βάση και θα ανέλθουν σε 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023. Συνολικά, η εταιρεία πραγματοποίησε έσοδα 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων εκείνο το έτος, εκ των οποίων τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια προήλθαν από την επιχείρηση προσλήψεων.

Τα χαρακτηριστικά της σελίδας Premium Company Page

Η συνδρομή Premium Company Page διαθέτει ορισμένα χαρακτηριστικά που θα είναι γνωστά στους διαχειριστές εταιρικών σελίδων στο LinkedIn. Οι διαχειριστές θα μπορούν να βλέπουν τους πρόσφατους επισκέπτες των σελίδων, εκτός εάν έχουν απενεργοποιήσει τη ρύθμιση απορρήτου (η οποία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή). Αυτή η λειτουργία θα επιτρέπει στους διαχειριστές να προσκαλούν τους επισκέπτες να ακολουθήσουν τη σελίδα, ανεξάρτητα από το πόσο συνδεδεμένοι είναι (κάτι που στο παρελθόν θα ήταν αδύνατο για περιστασιακούς επισκέπτες που δεν έχουν ακόμη συνδεθεί με την εταιρεία).

Οι διαχειριστές θα μπορούν επίσης να δημιουργούν κουμπιά “πρόσκλησης σε δράση” με στοιχεία επικοινωνίας ή ιστοτόπου που θα εμφανίζονται εμφανώς στην κορυφή της σελίδας. Οι μαρτυρίες, τις οποίες το LinkedIn έχει προωθήσει ως σημαντικό χαρακτηριστικό στις σελίδες ατομικών προφίλ, θα μπορούν επίσης να εμφανίζονται σε περίοπτη θέση στις σελίδες premium των εταιρειών.

Ηβοήθεια στη συγγραφή περιεχομένου από την τεχνητή νοημοσύνη είναι μια από τις τελευταίες προσθήκες του LinkedIn για την εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης στην πλατφόρμα, μια τάση που ξεκίνησε πέρυσι σε συνεργασία με το OpenAI της Microsoft.

Τέλος, με το LinkedIn να δίνει ολοένα και μεγαλύτερη έμφαση στην επαλήθευση των πληροφοριών, μια premium σελίδα θα μπορεί να αποκτήσει ένα χρυσό σήμα ως αναγνώριση της premium συνδρομής.