Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

Πώς να αφαιρέσετε την προεπισκόπηση μηνυμάτων WhatsApp

By germana

Αν ανησυχείτε για το απόρρητό σας ή απλώς δεν θέλετε να εμφανίζονται στην οθόνη σας προεπισκοπήσεις μηνυμάτων WhatsApp, ήρθατε στο σωστό μέρος. Η αφαίρεση των προεπισκοπήσεων μηνυμάτων WhatsApp είναι μια απλή λειτουργία που μπορεί να γίνει σε Android, iPhone, PC και Mac. Με αυτόν τον λεπτομερή και εύκολο στην παρακολούθηση οδηγό, θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε σε λίγα μόνο βήματα.

Αφαίρεση προεπισκόπησης μηνυμάτων στο Android

Σε μια συσκευή Android, μπορείτε να καταργήσετε την προεπισκόπηση των μηνυμάτων WhatsApp απευθείας από τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας. Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Εφαρμογές και ειδοποιήσεις”. Από εκεί, βρείτε και επιλέξτε το WhatsApp. Μόλις μπείτε στις ρυθμίσεις του WhatsApp, αναζητήστε την επιλογή “Ειδοποιήσεις” και απενεργοποιήστε την επιλογή “Εμφάνιση προεπισκόπησης“. Με αυτόν τον τρόπο, θα βλέπετε μόνο μια γενική ειδοποίηση όταν λαμβάνετε ένα νέο μήνυμα χωρίς να βλέπετε το περιεχόμενο.

Κατάργηση της προεπισκόπησης μηνυμάτων στο iPhone

Για τους χρήστες iPhone, η διαδικασία είναι εξίσου απλή. Ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις” στη συσκευή σας και μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την επιλογή “Ειδοποιήσεις”. Αναζητήστε το WhatsApp στη λίστα των εφαρμογών και επιλέξτε το. Εδώ θα βρείτε την επιλογή “Εμφάνιση προεπισκόπησης”- πατήστε αυτή την επιλογή και επιλέξτε “Ποτέ” ή “Όταν ξεκλειδώνεται” ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέψετε την εμφάνιση του περιεχομένου των μηνυμάτων σας στις ειδοποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος.

Κατάργηση προεπισκόπησης μηνυμάτων σε PC και Mac

Παρόλο που είναι λιγότερο συνηθισμένο να χρησιμοποιείτε το WhatsApp σε υπολογιστή ή Mac για λόγους απορρήτου των ειδοποιήσεων, μπορείτε να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων και εδώ. Ανοίξτε το WhatsApp Web ή την εφαρμογή WhatsApp desktop. Κάντε κλικ στις τρεις κάθετες τελείες στην επάνω δεξιά γωνία για να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού ρυθμίσεων. Μεταβείτε στην επιλογή “Ειδοποιήσεις” και καταργήστε την επιλογή “Προεπισκόπηση μηνύματος”. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και αν λάβετε μια ειδοποίηση ενώ εργάζεστε στον υπολογιστή σας, το περιεχόμενο του μηνύματος θα παραμείνει κρυφό.

Κατάργηση της προεπισκόπησης μηνυμάτων στο Android

Αν χρησιμοποιείτε συσκευή Android και θέλετε να καταργήσετε την προεπισκόπηση των μηνυμάτων WhatsApp, έχετε έρθει στο σωστό μέρος! Αυτή η λειτουργία μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής, ειδικά όταν βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο ή όταν μοιράζεστε το τηλέφωνό σας με άλλα άτομα. Για να απενεργοποιήσετε την προεπισκόπηση μηνυμάτων WhatsApp στο Android, ακολουθήστε τα εξής απλά βήματα: 1. Ανοίξτε την εφαρμογή WhatsApp στη συσκευή σας Android. Πατήστε τις τρεις κάθετες τελείες στην επάνω δεξιά γωνία για να ανοίξετε το μενού ρυθμίσεων. 3. Επιλέξτε “Ρυθμίσεις” από το αναπτυσσόμενο μενού. 4. Μεταβείτε στην ενότητα “Ειδοποιήσεις”. 5. Μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την επιλογή “Αναδυόμενες ειδοποιήσεις”. 6. Πατήστε “Αναδυόμενες ειδοποιήσεις” και επιλέξτε “Όχι αναδυόμενες ειδοποιήσεις”. Με αυτόν τον τρόπο, οι ειδοποιήσεις του WhatsApp δεν θα εμφανίζουν πλέον την προεπισκόπηση του μηνύματος στην οθόνη του τηλεφώνου σας, αλλά θα εξακολουθείτε να λαμβάνετε ειδοποίηση όταν λαμβάνετε ένα νέο μήνυμα. Επιπλέον, αν θέλετε να αποκρύψετε εντελώς το περιεχόμενο των ειδοποιήσεων από την οθόνη κλειδώματος:

1. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις της συσκευής σας Android.
2. Επιλέξτε “Εφαρμογές και ειδοποιήσεις” ή “Ειδοποιήσεις”, ανάλογα με την έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος.
3. Βρείτε και επιλέξτε το WhatsApp από τη λίστα των εφαρμογών.
4. Πατήστε “Ειδοποιήσεις”.
5. Απενεργοποιήστε την επιλογή “Εμφάνιση περιεχομένου στις ειδοποιήσεις”.

Με αυτά τα βήματα, θα μπορέσετε να προστατεύσετε το απόρρητό σας και να διαχειριστείτε καλύτερα τις ειδοποιήσεις WhatsApp στο Android χωρίς να εμφανίζονται ανεπιθύμητες προεπισκοπήσεις. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε πάντα να ενεργοποιήσετε ξανά αυτές τις ρυθμίσεις ακολουθώντας τα ίδια βήματα σε περίπτωση που αλλάξετε γνώμη στο μέλλον!

Κατάργηση της προεπισκόπησης μηνυμάτων στο iPhone

Αν χρησιμοποιείτε iPhone και θέλετε περισσότερη ιδιωτικότητα για τις ειδοποιήσεις σας στο WhatsApp, μπορείτε εύκολα να καταργήσετε την προεπισκόπηση μηνυμάτων. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη αν δεν θέλετε να μπορεί κάποιος να διαβάσει μέρος του μηνύματος απευθείας από την οθόνη κλειδώματος. Για να απενεργοποιήσετε την προεπισκόπηση μηνυμάτων στο iPhone σας, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” στο iPhone σας.
  2. Μετακινηθείτε προς τα κάτω και επιλέξτε ‘Ειδοποιήσεις’.
  3. Στη λίστα με τις εφαρμογές, βρείτε και επιλέξτε το “WhatsApp”.
  4. Κάτω από την ενότητα “Στυλ ειδοποιήσεων”, πατήστε στην επιλογή “Εμφάνιση προεπισκοπήσεων”.
  5. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις επιλογές: “Πάντα”, “Όταν ξεκλειδώνεται” και “Ποτέ”. Επιλέξτε “Ποτέ” για να απενεργοποιήσετε εντελώς τις προεπισκοπήσεις μηνυμάτων.

Μόλις ολοκληρώσετε αυτά τα βήματα, δεν θα βλέπετε πλέον προεπισκοπήσεις μηνυμάτων WhatsApp στην οθόνη κλειδώματος του iPhone σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να προστατεύσετε καλύτερα την ιδιωτικότητά σας και να διασφαλίσετε ότι μόνο εσείς μπορείτε να διαβάζετε τα μηνύματά σας όταν έχετε πρόσβαση στην εφαρμογή. Να θυμάστε ότι μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στις ρυθμίσεις και να αλλάξετε αυτή την προτίμηση ανά πάσα στιγμή.

Κατάργηση προεπισκόπησης μηνυμάτων σε PC και Mac

Εάν προσπαθείτε να προστατεύσετε την ιδιωτικότητά σας κατά τη χρήση του WhatsApp σε PC ή Mac, η κατάργηση της προεπισκόπησης μηνυμάτων μπορεί να είναι μια αποτελεσματική λύση. Δυστυχώς, σε αντίθεση με τις εκδόσεις για κινητά, οι επιλογές για τη διαχείριση των ειδοποιήσεων στο WhatsApp Web ή στο WhatsApp Desktop είναι πιο περιορισμένες. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο να διαβαστούν τα μηνύματά σας από αδιάκριτα μάτια. Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε το WhatsApp Web στο αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης ή την εφαρμογή WhatsApp Desktop στον υπολογιστή σας. Στο κύριο παράθυρο, κάντε κλικ στις τρεις κάθετες τελείες στην επάνω δεξιά γωνία για να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού ρυθμίσεων. Από εκεί, επιλέξτε “Ρυθμίσεις” και, στη συνέχεια, μεταβείτε στις “Ειδοποιήσεις”. Στην ενότητα “Ειδοποιήσεις”, απενεργοποιήστε την επιλογή “Εμφάνιση προεπισκοπήσεων”, αν υπάρχει.

Με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέψετε την εμφάνιση του περιεχομένου των μηνυμάτων στις αναδυόμενες ειδοποιήσεις. Επίσης, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να απενεργοποιήσετε εντελώς τις ειδοποιήσεις του WhatsApp στον υπολογιστή σας για μεγαλύτερη ασφάλεια. Στα Windows, μεταβείτε στον πίνακα ρυθμίσεων του λειτουργικού σας συστήματος, επιλέξτε ‘Σύστημα’ και στη συνέχεια ‘Ειδοποιήσεις και ενέργειες’ .

Εδώ μπορείτε να βρείτε το WhatsApp στη λίστα των εφαρμογών και να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις. Σε Mac, ανοίξτε τις “Προτιμήσεις συστήματος”, επιλέξτε “Ειδοποιήσεις” και αναζητήστε το WhatsApp στη λίστα στα αριστερά. Από εδώ, μπορείτε να απενεργοποιήσετε όλες τις ειδοποιήσεις που σχετίζονται με το WhatsApp. Παρόλο που αυτές οι λύσεις δεν είναι τόσο τέλειες όσο αυτές που είναι διαθέσιμες στο Android ή το iPhone, θα σας δώσουν ωστόσο μεγαλύτερο έλεγχο της ιδιωτικής σας ζωής όταν χρησιμοποιείτε το WhatsApp σε υπολογιστή ή Mac. Να θυμάστε πάντα να κλειδώνετε την οθόνη σας όταν αφήνετε τον υπολογιστή σας χωρίς επιτήρηση για να διασφαλίσετε ότι κανείς δεν μπορεί να δει τα προσωπικά σας μηνύματα.