Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

Η γυναίκα ‘Meatball’ δηλώνει ένοχη στην υπόθεση λεηλασίας του Apple Store

Η γυναίκα ‘Meatball’ δηλώνει ένοχη στην υπόθεσ...

By aurora

Τον τελευταίο καιρό, ο κόσμος της τεχνολογίας Apple έχει γίνει ο τόπος πολλών περιστατικών εγκληματικότητας και κλοπής. Από απειλές θανάτου για την κλοπή ενός iPhone έως ένα κλεμμένο iPad που οδήγησε σε περιστατικό εγκατάλειψης, μέχρι εγκλήματα που σχετίζονται με το Apple Vision Pro, AirTags που συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται για παράνομους σκοπούς – αυτή η έκθεση σχετικά με τις τελευταίες ειδήσεις για εγκλήματα που αφορούν το οικοσύστημα της Apple είναι πραγματικά γεμάτη γνώσεις. Ας δούμε αναλυτικά τι συνέβη.

Η γυναίκα “Meatball” δηλώνει ένοχη στην υπόθεση λεηλασίας του Apple Store

Μια από τις πιο διαβόητες υποθέσεις των τελευταίων μηνών αφορά τη γνωστή influencer των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, γνωστή ως ‘Meatball’, η οποία τον Σεπτέμβριο του 2023 βιντεοσκόπησε μια σειρά από λεηλασίες στο Apple Store και σε άλλα καταστήματα στο κέντρο της Φιλαδέλφειας. Η γυναίκα έχει πλέον δηλώσει ένοχη για αδικήματα όπως ταραχές με σκοπό τη διάπραξη σοβαρού εγκλήματος και κατάχρηση μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Fox 29, η γυναίκα καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια με αναστολή για καθεμία από τις δύο κατηγορίες, συν 150 ώρες κοινωνικής εργασίας και πρόστιμο 10.000 δολαρίων. Ο δικηγόρος της δήλωσε στο δικαστήριο ότι “αναλαμβάνει την ευθύνη για τις πράξεις της και θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της για να διαδώσει τη θετικότητα στο μέλλον”.

Κλοπή iPhone σε μπαρ του Λος Άντζελες και απειλές θανάτου

Μια άλλη ιστορία εγκλήματος αφορά την κλοπή ενός iPhone σε μπαρ στο Βόρειο Χόλιγουντ του Λος Άντζελες. Ο ιδιοκτήτης του τηλεφώνου, αφού το δήλωσε ως χαμένο στην Apple, άρχισε να λαμβάνει απειλές θανάτου από τους κλέφτες, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι “ολόκληρη η οικογένειά σας θα σφαγεί” και “θα σας χτυπήσω και θα σας βιάσω φρικτά”.

Χάρη στον εντοπισμό, ο ιδιοκτήτης ανακάλυψε ότι το τηλέφωνο είχε μεταφερθεί στην Κίνα. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες ανεύρεσής του, η κλεμμένη συσκευή δεν μπόρεσε να ανακτηθεί.

Κανένα έγκλημα που να συνδέεται με το Apple Vision Pro μέχρι στιγμής

Ενώ έχουν περάσει πέντε μήνες από την κυκλοφορία του Apple Vision Pro στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν έχει σημειωθεί ακόμη ούτε ένα εγκληματικό περιστατικό που να σχετίζεται με τη συσκευή αυτή. Δεν υπάρχουν αναφορές για κλοπή του Apple Vision Pro από τα Apple Stores ή από τα κεφάλια των χρηστών, ούτε για χρήση της προσωπίδας για τη διάπραξη εγκλημάτων.

Αυτό το εκπληκτικό εύρημα θα μπορούσε να οφείλεται στην ίδια τη φύση του προϊόντος, η οποία απαιτεί ένα ορισμένο επίπεδο εξοικείωσης και δεξιοτήτων για την κακή χρήση. Επιπλέον, η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και εντοπισμού που είναι ενσωματωμένη στο Vision Pro μπορεί να έχει αποτρέψει τυχόν απόπειρες παράνομης χρήσης.

Ο κλέφτης αφήνει σημείωμα με προτάσεις για τη βελτίωση του αντικλεπτικού συστήματος

Σε ένα περιστατικό στη Σαγκάη, ένας κλέφτης έκλεψε ένα MacBook και άλλες συσκευές από ένα κατάστημα, αλλά άφησε ένα σημείωμα με ένα απροσδόκητο μήνυμα:“Αγαπητό αφεντικό, πήρα ένα ρολόι χειρός και ένα φορητό υπολογιστή. Θα πρέπει να βελτιώσετε το αντικλεπτικό σας σύστημα. Δεν πήρα όλα τα τηλέφωνα και τους φορητούς υπολογιστές από φόβο μήπως βλάψω την επιχείρησή σας“.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας Hindustan Times, ο κλέφτης συνελήφθη αργότερα καθώς έφευγε από τη Σαγκάη με τρένο. Αυτή η ιστορία δείχνει πώς ακόμη και οι εγκληματίες μπορούν να γνωρίζουν τα κενά στα συστήματα ασφαλείας και να προτείνουν ακόμη και βελτιώσεις.

Η κλοπή iPad οδηγεί σε περιστατικό εγκατάλειψης και εγκατάλειψης

Μια άλλη ιστορία εγκλήματος αφορούσε έναν 20χρονο άνδρα από το Λάνσινγκ του Μίσιγκαν. Αφού έκλεψε ένα iPad από μια γυναίκα, μπήκε στο αυτοκίνητό του, παρέσυρε τον φίλο του θύματος και διέφυγε από τη σκηνή.

Σύμφωνα με αναφορές του WILX, το περιστατικό συνέβη στις 3:45 π.μ. στις αρχές Ιουνίου. Η γυναίκα που παρασύρθηκε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά τα τραύματά της δεν ήταν απειλητικά για τη ζωή της.

Σύλληψη για κλοπή iPhone από κατάστημα Apple στο Festival Place

Ένας άνδρας που μπήκε στο Apple Store στο Festival Place στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 26 Ιουνίου και έκλεψε ένα iPhone συνελήφθη αργότερα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Basingstroke Gazette, ο 37χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της κλοπής.

Η τοπική αστυνομία απέδωσε τη σύλληψη σε εργασίες CCTV, σε πληροφορίες που έδωσε ένας αστυνομικός και σε μια σύντομη καταδίωξη με τα πόδια.

Περιστατικό στο κατάστημα της Apple στο Hingham: Δικηγόρος ζητά πληροφορίες από την Toyota

Οι δικηγόροι του άνδρα που κατηγορείται για το θανατηφόρο ατύχημα που συνέβη στο Apple Store στο Hingham της Μασαχουσέτης, τον Νοέμβριο του 2022, ζητούν αρχεία τόσο από την Toyota όσο και από μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Boston Globe, οι δικηγόροι του Bradley E. Rein προσπαθούν να αποδείξουν ότι τα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης του αυτοκινήτου ήταν η αιτία του ατυχήματος, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένα άτομο και τραυματίστηκαν σχεδόν δύο δεκάδες.

Ο Rein αντιμετωπίζει 25 ποινικές κατηγορίες για την υπόθεση αυτή.

Οι AirTags χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για εγκληματικούς σκοπούς στην Αυστραλία

Μελέτη που διεξήχθη στην Αυστραλία από την Επιτροπή Εγκλήματος της Νέας Νότιας Ουαλίας διαπίστωσε ότι συσκευές εντοπισμού όπως οι AirTags της Apple έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς στους εγκληματίες και στους παραβάτες ενδοοικογενειακής βίας.

Σύμφωνα με το TechSpot, η ανάλυση πάνω από 5.000 αγορών tracker στη Νέα Νότια Ουαλία έδειξε ότι το 37% ήταν “γνωστό στην αστυνομία της NSW για εγκληματική συμπεριφορά”. Επιπλέον, το 25% των πελατών είχε ιστορικό ενδοοικογενειακής και οικογενειακής βίας, το 15% είχε εμπλακεί σε σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα και το 6% είχε άλλο ποινικό μητρώο.

Η μελέτη αυτή αναδεικνύει πώς ακόμη και οι συσκευές εντοπισμού, αν χρησιμοποιηθούν με λάθος τρόπο, μπορούν να γίνουν επικίνδυνα εργαλεία σε λάθος χέρια.

Πηγή του άρθρου εδώ.