Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

Η εφαρμογή Mail στο iOS 18 θα λάβει τεράστιες βελτιώσεις χάρη στην ’Τεχνητή νοημοσύνη με το ‘Project Blackpearl&#8217,

Η εφαρμογή Mail στο iOS 18 θα λάβει τεράστιες βελ...

By aurora

Με την επικείμενη κυκλοφορία του iOS 18, οι χρήστες της Apple μπορούν να περιμένουν μια επαναστατική εξέλιξη της εφαρμογής Mail, χάρη σε ένα καινοτόμο έργο που ονομάζεται “Project Blackpearl”. Η πρωτοβουλία αυτή, που αναπτύχθηκε εσωτερικά από την Apple, θα φέρει μια σειρά από εντυπωσιακές λειτουργίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και θα μεταμορφώσουν ριζικά την εμπειρία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις συσκευές iOS.

Σύμφωνα με πηγές μέσα από την Apple, ηεφαρμογή Mail θα υποστεί έναν σημαντικό επανασχεδιασμό, που θα γίνει πολύ πιο έξυπνη και πιο διαισθητική. Χάρη στην ενσωμάτωση προηγμένων τεχνολογιών μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης, η εφαρμογή θα είναι σε θέση να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα βελτιώσεων, από την αυτόματη κατηγοριοποίηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έως τη δημιουργία έξυπνων απαντήσεων, μέσω αποτελεσματικότερης αναζήτησης και πολλά άλλα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε όλα τα νέα χαρακτηριστικά λεπτομερώς.

Βελτιώσεις στην εφαρμογή Mail χάρη στο Project Blackpearl AI

Προηγμένη κατηγοριοποίηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με χρήση μηχανικής μάθησης

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Project Blackpearl θα είναι η δυνατότητα αυτόματης κατηγοριοποίησης των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με βάση το περιεχόμενο του κειμένου τους. Χάρη στην εφαρμογή αλγορίθμων μηχανικής εκμάθησης, η εφαρμογή Mail θα μπορεί να αναγνωρίζει και να κατατάσσει τα μηνύματα σε διάφορες προκαθορισμένες κατηγορίες, όπως:

  • Business
  • Νέα
  • Άλλα
  • Προωθητικές ενέργειες
  • Κοινωνικά
  • Συναλλαγές

Αυτή η καινοτόμος λειτουργία θα επιτρέψει στους χρήστες να περιηγηθούν και να διαχειριστούν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο με πολύ πιο οργανωμένο και διαισθητικό τρόπο, με άμεση επισκόπηση του είδους του περιεχομένου που λαμβάνουν.

Ευφυείς απαντήσεις που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη

Μια άλλη βασική πτυχή του Project Blackpearl αφορά την ενσωμάτωση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης για την αυτόματη δημιουργία απαντήσεων σε e-mail. Χάρη σε εξελιγμένα μοντέλα φυσικής γλώσσας, η εφαρμογή Mail θα μπορεί να αναλύει το περιεχόμενο των μηνυμάτων και να προτείνει έτοιμες απαντήσεις στον χρήστη, προσαρμοσμένες ανάλογα με το πλαίσιο.

Αυτή η λειτουργία θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη για επαγγελματίες, εκπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών ή εταιρείες που πρέπει να διαχειρίζονται μεγάλο όγκο μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε καθημερινή βάση. Θα μπορούν έτσι να εξοικονομήσουν πολύ χρόνο και να απαντούν πιο αποτελεσματικά και έγκαιρα.

Βελτιωμένη πλαισίωση των αναζητήσεων στην εφαρμογή Mail

Εκτός από την κατηγοριοποίηση και τις έξυπνες απαντήσεις, το Project Blackpearl θα επιφέρει επίσης σημαντικές βελτιώσεις στη λειτουργία αναζήτησης εντός της εφαρμογής Mail. Τα αποτελέσματα αναζήτησης θα εμπλουτίζονται με πληροφορίες από επαφές, γεωγραφικές τοποθεσίες και έγγραφα που είναι αποθηκευμένα τοπικά στη συσκευή.

Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να λαμβάνουν πολύ πιο συμφραζόμενα και συναφή αποτελέσματα αναζήτησης, διευκολύνοντας την εύρεση κρίσιμων πληροφοριών, όπως αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις email ή σχετικά συνημμένα αρχεία.

Η τεχνητή νοημοσύνη της Apple στην υπηρεσία της Siri και των εφαρμογών του συστήματος

Οι καινοτομίες που εισάγει το Project Blackpearl δεν θα περιοριστούν μόνο στην εφαρμογή Mail, αλλά θα επεκταθούν και σε άλλες εφαρμογές του συστήματος μέσω της ενσωμάτωσης με την εικονική βοηθό Siri.

Η Siri γίνεται πιο έξυπνη και πιο ευέλικτη

Η Siri θα επωφεληθεί από μια σημαντική βελτίωση των δυνατοτήτων της μέσω της ενσωμάτωσης με μοντέλα φυσικής γλώσσας και τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσει η Apple. Ο εικονικός βοηθός θα είναι σε θέση να κατανοεί καλύτερα το πλαίσιο και να αξιοποιεί πληροφορίες όπως η τοποθεσία, τα γεγονότα του ημερολογίου και οι σχέσεις μεταξύ οντοτήτων για να παρέχει πιο στοχευμένες και αποτελεσματικές απαντήσεις και προτάσεις.

Επιπλέον, η Siri θα αποκτήσει τη δυνατότητα να δημιουργεί περιλήψεις και συνόψεις διαφόρων τύπων κειμένου, συμπεριλαμβανομένων των emails, των μηνυμάτων, των ειδοποιήσεων, των σημειώσεων και των άρθρων. Αυτές οι περιλήψεις θα είναι διαφόρων τύπων, όπως λέξεις-κλειδιά αντιπροσωπευτικές του κύριου θέματος, σύντομες προτάσεις περίληψης ή συνοπτικές παράγραφοι.

Ενσωμάτωση της Siri σε εφαρμογές του συστήματος

Η ενσωμάτωση της Siri στις εφαρμογές του συστήματος θα βελτιωθεί περαιτέρω. Οι χρήστες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν απευθείας με τη Siri για την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών μέσα σε εφαρμογές όπως οι Φωτογραφίες, τα Μηνύματα και οι Σημειώσεις.

Για παράδειγμα, στην εφαρμογή Φωτογραφίες, οι χρήστες θα μπορούν να ζητούν από τη Siri να βελτιώσει μια συγκεκριμένη εικόνα, να εμφανίσει φωτογραφίες από μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο ή να ορίσει μια εικόνα ως ταπετσαρία της συσκευής. Στα Μηνύματα και τις Σημειώσεις, η Siri θα μπορεί να μετακινεί μεμονωμένα στοιχεία, να ανοίγει και να σαρώνει έγγραφα και να στέλνει αρχεία και εικόνες.

Αυτές οι ενσωματώσεις θα κάνουν τη Siri πολύ πιο ευέλικτη και ικανή να βοηθά τους χρήστες με πιο άμεσο και εξατομικευμένο τρόπο μέσα στις εφαρμογές του συστήματος.

Δημιουργία και επεξεργασία εικόνων με την Τεχνητή Νοημοσύνη της Apple

Το Project Blackpearl δεν επικεντρώνεται μόνο στην επεξεργασία κειμένου, αλλά περιλαμβάνει επίσης προηγμένες λειτουργίες για τη δημιουργία και επεξεργασία εικόνων με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Ένα νέο πλαίσιο για τη δημιουργία εικόνων

Στα λειτουργικά συστήματα προ-έκδοσης, η Apple εισήγαγε ένα νέο πλαίσιο για τη δημιουργία εικόνων με βάση την τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό το πλαίσιο επιτρέπει τη δημιουργία διαφορετικών τύπων εικόνων, όπως:

  • Κινούμενα σχέδια
  • Emoji
  • Εικονογραφήσεις
  • Lineart
  • Σκίτσα

Είναι πιθανό ότι η Apple θα διαθέσει στους τελικούς χρήστες αυτή τη δυνατότητα δημιουργίας εικόνων με τεχνητή νοημοσύνη σε κάποια μορφή, ίσως μέσω ενσωμάτωσης στην εφαρμογή Photos ή σε άλλες εφαρμογές του συστήματος.

Επεξεργασία εικόνων με AI: η νέα λειτουργία “Καθαρισμός

Εκτός από τη δημιουργία εικόνων, το Project Blackpearl θα περιλαμβάνει επίσης λειτουργίες επεξεργασίας βασισμένες στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Συγκεκριμένα, η εφαρμογή Photos θα ενημερωθεί με μια νέα επιλογή με την ονομασία “Καθαρισμός”, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να αφαιρούν αντικείμενα από τις φωτογραφίες με τη χρήση τεχνολογιών γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης.

Αυτή η λειτουργία θα αντικαταστήσει το σημερινό εργαλείο Retouch, προσφέροντας στους χρήστες έναν πιο προηγμένο και αποτελεσματικό τρόπο χειρισμού και βελτίωσης των εικόνων τους.

Περιλήψεις και περιλήψεις κειμένου με την τεχνητή νοημοσύνη της Apple

Μια άλλη κρίσιμη πτυχή του Project Blackpearl αφορά τη σύνοψη και τη σύνθεση κειμένων, η οποία θα βελτιωθεί σημαντικά χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη που αναπτύσσει η Apple.

Διαφορετικά επίπεδα περίληψης

Εσωτερικά, η Apple έχει δοκιμάσει και εφαρμόσει διάφορα επίπεδα περίληψης, μεταξύ των οποίων:

  • Περίληψη σε θεματικό επίπεδο: αποτελείται από τρεις λέξεις-κλειδιά που αντιπροσωπεύουν τις βασικές έννοιες ενός κειμένου
  • περιλήψεις 10-20 λέξεων: χρήση σύντομων προτάσεων αντί για πλήρεις προτάσεις
  • Περιλήψεις σε επίπεδο παραγράφου: συνοπτικές παράγραφοι τριών προτάσεων, με μέγιστο αριθμό 60 λέξεων.

Αυτά τα διαφορετικά επίπεδα σύνοψης έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης και στοιχεία διεπαφής χρήστη, ώστε να παρέχουν το καταλληλότερο επίπεδο σύνθεσης.

Τύποι κειμένων που μπορούν να συνοψιστούν

Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη που έχει αναπτύξει η Apple, η Siri θα μπορεί να συνοψίζει ένα ευρύ φάσμα κειμένων, όπως

  • Ηλεκτρονικά μηνύματα και συνομιλίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
  • Μηνύματα
  • Ειδοποιήσεις και στοίβες ειδοποιήσεων
  • Σημειώσεις
  • Δημοσιεύσεις
  • Κείμενα και άρθρα που παρέχει ο χρήστης

Αυτή η προηγμένη λειτουργία περίληψης θα κάνει τη Siri πολύ πιο χρήσιμη και ευέλικτη στη βοήθεια των χρηστών για το χειρισμό μεγάλου όγκου πληροφοριών.

Οδηγίες και καθοδήγηση της AI της Apple

Παρόλο που η προσέγγιση της Apple για την ΤΝ και τα μοντέλα φυσικής γλώσσας δεν περιλαμβάνει ένα chatbot, οι οδηγίες που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση του λογισμικού παρουσιάζουν κάποιες ομοιότητες με τις προτροπές του ChatGPT.

Προτροπές τύπου ChatGPT για την ΤΝ της Apple

Η Apple δημιούργησε μια σειρά από προτροπές που καθοδηγούν την ΤΝ να παίξει το ρόλο ενός εμπειρογνώμονα στην περίληψη ενός συγκεκριμένου τύπου κειμένου. Η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να διατηρήσει αυτόν τον ρόλο, διαφορετικά οι απαντήσεις της δεν θα θεωρηθούν χρήσιμες ή αποτελεσματικές.

Όταν συνοψίζει μια σειρά ειδοποιήσεων, η ΤΝ πρέπει να εστιάζει στο θέμα που είναι κοινό για όλες τις ειδοποιήσεις εντός της στοίβας. Ομοίως, όταν αναλύει και δημιουργεί περίληψη ενός κειμένου που παρέχει ο χρήστης, όπως ένα άρθρο, το λογισμικό πρέπει να εστιάζει στο κύριο θέμα του κειμένου στο σύνολό του.

Για το κείμενο που παρέχεται από τον χρήστη, η ΤΝ καλείται να αποφεύγει τις περιττές εισαγωγές και να αποκλείει δευτερεύουσες λεπτομέρειες. Για τη δημιουργία μιας περίληψης πρόσφατων μηνυμάτων ή συστοιχιών ειδοποιήσεων, το λογισμικό πρέπει να δίνει έμφαση στις βασικές πληροφορίες, όπως τα ονόματα του αποστολέα και του παραλήπτη, καθώς και την ώρα και την ημερομηνία.

Αυτή η στοχευμένη προσέγγιση στη δημιουργία προτροπών σημαίνει ότι η Siri θα είναι ο κύριος αποδέκτης των ενημερώσεων περίληψης που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη της Apple. Μέσω της ενσωμάτωσης με τις εφαρμογές του συστήματος και της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, η Siri θα μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Πηγή του άρθρου εδώ.