Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

Η αστρονομική αξία των ανεκτέλεστων παιχνιδιών στο Steam

By aurora

Οι παίκτες του Steam έχουν συγκεντρώσει ένα απίστευτο ανεκτέλεστο υπόλοιπο παιχνιδιών, η συνολική αξία του οποίου ανέρχεται σε περίπου 19 δισεκατομμύρια δολάρια. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται κυρίως στις συχνές προσφορές και εκπτώσεις που προσφέρει η πλατφόρμα, οι οποίες ενθαρρύνουν τους χρήστες να αγοράζουν περισσότερους τίτλους από όσους παίζουν στην πραγματικότητα. Επιπλέον, η αύξηση της δημοτικότητας των συνδρομητικών υπηρεσιών, όπως το Xbox Game Pass και το PS Plus, οι οποίες παρέχουν μια τεράστια βιβλιοθήκη παιχνιδιών, συμβάλλει περαιτέρω στην αύξηση αυτών των ανεκμετάλλευτων αποθεμάτων.

Το εύρος του ανεκτέλεστου όγκου παιχνιδιών στο Steam

Τα στατιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι μόνο το 10% περίπου των λογαριασμών Steam, που αντιστοιχούν σε 73 εκατομμύρια χρήστες, έχουν δημόσιο προφίλ. Λοιπόν, αυτοί οι δημόσιοι λογαριασμοί κατέχουν συλλογικά παιχνίδια αξίας 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δεν έχουν παιχτεί ποτέ. Αν προεκτείνουμε αυτά τα δεδομένα σε ολόκληρη τη βάση χρηστών του Steam, η συνολική αξία του backlog των μη παιγμένων παιχνιδιών εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 19 δισεκατομμύρια δολάρια.

Γιατί το backlog αυξάνεται τόσο γρήγορα;

Αρκετοί παράγοντες συμβάλλουν στην ταχεία αύξηση των ανεκτέλεστων αποθεμάτων παιχνιδιών. Πρώτον, πολλοί τίτλοι εμπίπτουν στις κατηγορίες των παιχνιδιών ρόλων (RPG) και των παιχνιδιών ανοιχτού κόσμου, είδη που είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα απαιτητικά και απαιτούν σημαντική επένδυση χρόνου για να ολοκληρωθούν. Οι παίκτες συχνά αναβάλλουν την έναρξη αυτών των παιχνιδιών, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή που θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους.

Επιπλέον, όταν ο πολυπόθητος ελεύθερος χρόνος επιτέλους φτάσει, οι παίκτες τείνουν να προτιμούν πιο σύντομους και άμεσους τίτλους, οι οποίοι τους επιτρέπουν να αποκτήσουν μια αίσθηση ικανοποίησης πιο γρήγορα, “σβήνοντας” τουλάχιστον ένα παιχνίδι από τη λίστα τους. Αυτή η συμπεριφορά, σε συνδυασμό με τις συνεχείς προσφορές και προωθητικές ενέργειες των παιχνιδιών στο Steam και σε άλλες πλατφόρμες, συμβάλλει σημαντικά στην ασταμάτητη επέκταση των backlogs.

Ο αντίκτυπος των πωλήσεων και των συνδρομών στην αύξηση του backlog

Οι συνεδρίες πωλήσεων και προωθητικών ενεργειών στο Steam, οι οποίες πραγματοποιούνται σχεδόν κάθε μήνα, αποτελούν βασικό παράγοντα για την αύξηση των backlogs παιχνιδιών. Κατά τη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων, οι χρήστες δελεάζονται από ακαταμάχητες προσφορές, γεγονός που τους ωθεί να αγοράσουν περισσότερους τίτλους από όσους μπορούν πραγματικά να παίξουν. Επιπλέον, συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το Xbox Game Pass και το PS Plus, οι οποίες προσφέρουν έναν συνεχώς διευρυνόμενο κατάλογο παιχνιδιών για λήψη, συμβάλλουν περαιτέρω στο φαινόμενο αυτό.

Είδη παιχνιδιών που τροφοδοτούν τις καθυστερήσεις

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα παιχνίδια ρόλων (RPG) και οι τίτλοι ανοιχτού κόσμου είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στο να καταλήγουν σε ανεξερεύνητα backlogs. Αυτά τα είδη παιχνιδιών, γνωστά για το αφηγηματικό τους βάθος και τους τεράστιους κόσμους παιχνιδιών, απαιτούν σημαντική επένδυση χρόνου και προσπάθειας για την ολοκλήρωσή τους. Οι παίκτες συχνά αναβάλλουν την έναρξη αυτών των τίτλων, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή που θα έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους.

Η αναπόφευκτη εκθετική αύξηση των εκκρεμοτήτων

Με την άφιξη των μεγάλων καλοκαιρινών προσφορών στο Steam και τις πολυάριθμες πωλήσεις που αναμένονται το δεύτερο εξάμηνο του 2024 σε διάφορες ψηφιακές πλατφόρμες, είναι αναπόφευκτο ότι τα backlogs παιχνιδιών θα συνεχίσουν να αυξάνονται εκθετικά. Καθώς οι παίκτες σπεύδουν να επωφεληθούν από τις προσφορές, ο κατάλογος των μη παιγμένων τίτλων τους διευρύνεται ραγδαία, με αποτέλεσμα να γίνεται όλο και πιο δύσκολη η διαχείρισή τους.

Ο ρόλος του Steam στη δημιουργία backlog

Το Steam, το γνωστό ψηφιακό κατάστημα παιχνιδιών που αναπτύχθηκε από τη Valve, παίζει βασικό ρόλο στη δημιουργία και την επέκταση των backlogs παιχνιδιών. Η πλατφόρμα προσφέρει στους παίκτες τη δυνατότητα να αγοράζουν, να παίζουν και να τροποποιούν τους αγαπημένους τους τίτλους εύκολα και άνετα, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στη συσσώρευση όλο και περισσότερων ανεκμετάλλευτων παιχνιδιών.

Ο ψυχολογικός αντίκτυπος των ανεκμετάλλευτων backlogs

Το φαινόμενο των συσσωρευμένων ανεκμετάλλευτων παιχνιδιών μπορεί να έχει σημαντικό ψυχολογικό αντίκτυπο στους παίκτες. Το αίσθημα της ύπαρξης μιας βιβλιοθήκης ανεξερεύνητων τίτλων μπορεί να δημιουργήσει άγχος και στρες, καθώς οι παίκτες αισθάνονται συγκλονισμένοι από τον όγκο του περιεχομένου που έχουν στη διάθεσή τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παράλυση αποφάσεων, καθιστώντας δύσκολη την επιλογή του παιχνιδιού που θα παίξουν.

Η οικονομική αξία των ανεξερεύνητων backlogs

Λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική εκτιμώμενη αξία του ανεκμετάλλευτου ανεκμετάλλευτου όγκου παιχνιδιών στο Steam ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό χρημάτων που “παγώνει” σε ανεξερεύνητους τίτλους. Η αξία αυτή αντιπροσωπεύει μια σημαντική επένδυση από τους παίκτες που δεν έχουν πλήρη απόδοση σε ώρες παιχνιδιού και ψυχαγωγίας.

Προκλήσεις στη διαχείριση του ανεκτέλεστου

Η αντιμετώπιση και η διαχείριση των εκκρεμών παιχνιδιών μπορεί να αποτελέσει πραγματική πρόκληση για τους παίκτες. Η εξεύρεση χρόνου και κινήτρων για να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν όλους τους τίτλους που έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου απαιτεί σημαντική πειθαρχία και οργάνωση. Πολλοί παίκτες πέφτουν από το ένα παιχνίδι στο άλλο, χωρίς ποτέ να μπορούν να αφιερωθούν σε έναν τίτλο σε βάθος.

Στρατηγικές για τη μείωση των καθυστερήσεων

Για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των καθυστερήσεων, οι παίκτες μπορούν να υιοθετήσουν διάφορες στρατηγικές. Αυτές περιλαμβάνουν τον προγραμματισμό και τον προγραμματισμό του χρόνου για τα παιχνίδια, την προσεκτική επιλογή τίτλων προς αγορά και τη χρήση συνδρομητικών υπηρεσιών με πιο στοχευμένο τρόπο. Επιπλέον, η ανταλλαγή συμβουλών και συμβουλών στην κοινότητα των παικτών μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των τίτλων που ταιριάζουν καλύτερα στις προτιμήσεις και το χρονοδιάγραμμα του καθενός.

Το μέλλον των καθυστερήσεων παιχνιδιών

Είναι πιθανό ότι το φαινόμενο των ανεκμετάλλευτων αποθεμάτων παιχνιδιών θα συνεχίσει να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, ιδίως καθώς οι τεχνολογίες εξελίσσονται και οι ψηφιακές βιβλιοθήκες επεκτείνονται. Ωστόσο, ενδέχεται να προκύψουν νέες λύσεις και προσεγγίσεις που θα βοηθήσουν τους παίκτες να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τη βιβλιοθήκη των τίτλων τους, επιτρέποντάς τους να απολαμβάνουν την πλήρη αξία των επενδύσεών τους.

Πηγή του άρθρου εδώ.