Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

Το TikTok ανανεώνει το πρόγραμμα ανταμοιβών για να ανταμείβει βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας

Το TikTok ανανεώνει το πρόγραμμα ανταμοιβών γι...

By aurora

Το TikTok, η δημοφιλής πλατφόρμα διαμοιρασμού βίντεο, εγκαινίασε επίσημα το ανανεωμένο πρόγραμμα ανταμοιβών δημιουργού, το οποίο ήταν προηγουμένως γνωστό ως πρόγραμμα δημιουργικότητας. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να δώσει κίνητρα στους δημιουργούς περιεχομένου να ανεβάζουν βίντεο υψηλής ποιότητας και διάρκειας μεγαλύτερης του ενός λεπτού. Το πρόγραμμα προσφέρει πληρωμές βάσει τεσσάρων βασικών μετρήσεων: πρωτοτυπία, διάρκεια αναπαραγωγής, εμπλοκή του κοινού και αξία αναζήτησης. Αυτό το νέο σύστημα ανταμοιβών έχει σχεδιαστεί για να ανταμείβει τους δημιουργούς του TikTok και να τους προσφέρει μεγαλύτερη αξία από το προηγούμενο Creator Fund.

Το νέο πρόγραμμα ανταμοιβών για τους δημιουργούς του TikTok

Το νέο πρόγραμμα ανταμοιβών για τους δημιουργούς του TikTok ξεκίνησε επίσημα μετά την ανακοίνωση της βήτα φάσης του προγράμματος δημιουργικότητας. Αυτό το πρόγραμμα προσφέρει στους δημιουργούς του TikTok ένα νέο πίνακα ελέγχου εντός της εφαρμογής, όπου μπορούν να παρακολουθούν τις επιδόσεις τους και τις πληρωμές που λαμβάνουν. Επιπλέον, το πρόγραμμα επεκτάθηκε ώστε να συμπεριλάβει περισσότερους δημιουργούς που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην πρωτοβουλία.

Για να είναι επιλέξιμοι για το πρόγραμμα, οι δημιουργοί πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως να έχουν τουλάχιστον 10.000 followers και να έχουν επιτύχει τουλάχιστον 100.000 προβολές τις προηγούμενες 30 ημέρες. Εάν ένας δημιουργός πληροί αυτές τις προϋποθέσεις, μπορεί να αρχίσει να κερδίζει χρήματα από τα βίντεο του TikTok.

Βασικές μετρήσεις του προγράμματος ανταμοιβών

Το πρόγραμμα ανταμοιβών δημιουργών του TikTok βασίζεται σε τέσσερις βασικές μετρήσεις για τον καθορισμό των πληρωμών προς τους δημιουργούς:

  • Πρωτοτυπία: Αυτή η μέτρηση αναφέρεται στην ποιότητα του μοναδικού περιεχομένου που δημιούργησε ο συγκεκριμένος δημιουργός, το οποίο δείχνει την άποψή του ή τη δημιουργική διαδικασία σκέψης του με τρόπο που να προσελκύει την κοινότητά του.
  • Διάρκεια αναπαραγωγής: Αυτή η μετρική λαμβάνει υπόψη το χρόνο προβολής και το ποσοστό ολοκλήρωσης των βίντεο. Το TikTok επιβραβεύει το περιεχόμενο που είναι σαφές, ελκυστικό και κρατά την προσοχή των θεατών, αντί να ευνοεί λογαριασμούς με υπερβολική ποσότητα βίντεο.
  • Δέσμευση κοινού: Αυτή η μέτρηση περιλαμβάνει τα likes, τα σχόλια και τις κοινοποιήσεις, τα οποία συμβάλλουν στην αύξηση της αξίας του περιεχομένου του δημιουργού στο πλαίσιο του προγράμματος ανταμοιβών.
  • Αξία αναζήτησης: Αυτή η μέτρηση αποδίδει αξία στο περιεχόμενο με βάση δημοφιλείς όρους αναζήτησης. Το περιεχόμενο που ευθυγραμμίζεται με δημοφιλή θέματα αναζήτησης αυξάνει την αξία του για τους αναζητητές.

Αυτές οι μετρήσεις έχουν σχεδιαστεί για να προωθούν περιεχόμενο που ευθυγραμμίζεται περισσότερο με τις τάσεις χρήσης, με τα μεγαλύτερα σε διάρκεια βίντεο να προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες για χρόνο προβολής.

Η σημασία του προγράμματος επιβράβευσης και οι μελλοντικές προοπτικές

Η έναρξη του νέου προγράμματος ανταμοιβών για τους δημιουργούς είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για το TikTok. Εάν οι δημιουργοί δεν μπορούν να κερδίσουν χρήματα μέσω της πλατφόρμας, ενδέχεται να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις όπου θα αμείβονται για τη δουλειά τους. Ορισμένες ανταγωνιστικές πλατφόρμες, όπως η Meta και το YouTube, προσφέρουν περισσότερα οικονομικά κίνητρα στους δημιουργούς περιεχομένου. Ως εκ τούτου, το TikTok πρέπει να παρέχει εναλλακτικές λύσεις για την κερδοφορία του περιεχομένου που δημιουργούν οι χρήστες του, διαφορετικά κινδυνεύει να χάσει τη δυναμική του με την πάροδο του χρόνου.

Το νέο πρόγραμμα επιβράβευσης δημιουργών του T ikTok έχει ως στόχο να κρατήσει τους καλύτερους δημιουργούς στην πλατφόρμα. Ωστόσο, μένει να φανεί αν αυτό το πρόγραμμα, μαζί με τη δραστηριότητα εμπορίου εντός της ροής, θα είναι επαρκής για να κρατήσει τους κορυφαίους δημιουργούς μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, η TikTok πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με την απαγόρευση της εφαρμογής σε ορισμένες χώρες. Για να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητές της, η TikTok πρέπει να συνεχίσει να προσφέρει περαιτέρω κίνητρα στους δημιουργούς και να αναπτύξει νέες ευκαιρίες νομισματοποίησης.