Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

Η Oracle αποκαλύπτει την καινοτομία AI για να φέρει επανάσταση στα οικονομικά και την αλυσίδα εφοδιασμού

Η Oracle αποκαλύπτει την καινοτομία AI για να φέρει επανάσταση στα οικονομικά και την αλυσίδα εφοδιασμού

By aurora

Με την έλευση τηςτεχνητής νοημοσύνης, όλο και περισσότερες εταιρείες υιοθετούν καινοτόμες λύσεις για τη βελτίωση των οικονομικών τους λειτουργιών και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αλυσίδων εφοδιασμού. Η Oracle, ένας από τους ηγέτες στον κλάδο του λογισμικού, ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία νέων δυνατοτήτων τεχνητής νο ημοσύνης για τη σουίτα εφαρμογών Fusion Cloud.

Οι νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Oracle στις 14 Μαρτίου 2024, οι νέες δυνατότητες τεχνητής νο ημοσύνης περιλαμβάνουν δυνατότητες αυτοματοποιημένης δημιουργίας που ενσωματώνονται σε υφιστάμενες ροές εργασίας στα οικονομικά, την εφοδιαστική αλυσίδα, τους ανθρώπινους πόρους, τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και την εξυπηρέτηση πελατών. Αυτές οι νέες δυνατότητες θα επιτρέψουν στις εταιρείες να αυτοματοποιήσουν και να βελτιστοποιήσουν πολύπλοκες διαδικασίες, βελτιώνοντας τη λειτουργική αποδοτικότητα και μειώνοντας το κόστος.

Επιπλέον, η Oracle έχει επεκτείνει το πλαίσιο επεκτασιμότητας Oracle Guided Journeys, ώστε να επιτρέπει στους πελάτες και τους συνεργάτες να ενσωματώνουν πρόσθετες δυνατότητες δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζουν τις δυνατότητες ΤΝ στις συγκεκριμένες ανάγκες τους, ενισχύοντας περαιτέρω την αποτελεσματικότητα των λύσεων της Oracle.

Προστασία των δεδομένων των πελατών

Μια κρίσιμη πτυχή των νέων δυνατοτήτων AI της Oracle είναι η προστασία των δεδομένων των πελατών. Σύμφωνα με την εταιρεία, η προσφορά έχει δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας την υποδομή cloud της Oracle, η οποία διασφαλίζει ότι τα δεδομένα των πελατών δεν μοιράζονται με μεγάλους παρόχους γλωσσικών μοντέλων ή δεν προβάλλονται από άλλους πελάτες. Επιπλέον, κάθε πελάτης είναι ο μόνος που έχει την άδεια να χρησιμοποιεί προσαρμοσμένα πρότυπα που έχουν εκπαιδευτεί στα δεδομένα του. Για την περαιτέρω προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών, η ασφάλεια βάσει ρόλων ενσωματώνεται απευθείας στις ροές εργασίας των εφαρμογών Fusion της Oracle, επιτρέποντας την πρόσβαση μόνο στο περιεχόμενο που οι τελικοί χρήστες είναι εξουσιοδοτημένοι να βλέπουν.

Οι δυνατότητες της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης

Ηπαραγωγική τεχνητή νοημοσύνη φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι και οι εταιρείες αλληλεπιδρούν με τους υπολογιστές και κάνουν τη δουλειά τους. Σύμφωνα με άρθρο του PYMNTS, οι υπολογιστές μπορούν πλέον να συμπεριφέρονται όπως οι άνθρωποι, να επικοινωνούν και να γράφουν όπως ένας άνθρωπος. Αυτό ανοίγει νέες ευκαιρίες για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας σε διάφορους τομείς.

Το Generative AI προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και μια ταχύτητα που ξεπερνά τις δυνατότητες των προηγούμενων μοντέλων AI στην αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών και στην αξιοποίηση δεδομένων για τη λήψη πιο ισχυρών αποφάσεων. Ωστόσο, τα τρία πρώτα χρόνια μιας νέας τεχνολογίας συχνά υπερεκτιμώνται, ενώ ο δεκαετής χρονικός ορίζοντας υποτιμάται. Αυτό σημαίνει ότι η παραγωγική ΤΝ θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, ανοίγοντας νέες δυνατότητες για τις εταιρείες.

Συνεργασία μεταξύ τραπεζών και FinTech στην εποχή της ψηφιακής καινοτομίας

Εν τω μεταξύ, η ψηφιακή καινοτομία μεταμορφώνει τον τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό κλάδο. Σύμφωνα με άρθρο του PYMNTS της 19ης Μαρτίου 2024, η ώθηση προς την ανοικτή τραπεζική οδηγεί τις παραδοσιακές τράπεζες και τις FinTechs να συνεργαστούν σε μια ατμόσφαιρα “συνεταιρισμού”. Ο όρος αυτός δηλώνει έναν συνδυασμό συνεργασίας και ανταγωνισμού, όπου οι τράπεζες συνεργάζονται με τις FinTechs για την καινοτομία και τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών.

Πολλές παραδοσιακές τράπεζες αντιμετωπίζουν προκλήσεις όσον αφορά την ικανοποίηση των προσδοκιών των καταναλωτών και των επιχειρήσεων, οι οποίοι επιθυμούν ταχύτερες πληρωμές και πρόσβαση σε κεφάλαιο κίνησης. Ορισμένες τράπεζες εξακολουθούν να παλεύουν με τους περιορισμούς των απαρχαιωμένων υποδομών και της τεχνολογίας τους. Για να παραμείνουν ανταγωνιστικές, οι τράπεζες συνεργάζονται με FinTechs, οι οποίες προσφέρουν καινοτόμες λύσεις και καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Η ανοικτή τραπεζική, η οποία είχε σημαντικό αντίκτυπο στην Ευρώπη, αρχίζει να εισέρχεται στις ΗΠΑ. Ωστόσο, το διαφορετικό μέγεθος και ο διαφορετικός αριθμός τραπεζών στις ΗΠΑ καθιστούν την εφαρμογή της ανοικτής τραπεζικής πιο περίπλοκη. Οι συνεργασίες με FinTechs προσφέρουν πλεονέκτημα τόσο στις τράπεζες όσο και στις FinTechs. Οι τράπεζες μπορούν να επεκτείνουν την πελατειακή τους βάση χωρίς να επιβαρύνονται με σημαντικό κόστος απόκτησης πελατών, ενώ οι FinTechs μπορούν να επωφεληθούν από τη ρύθμιση και την τραπεζική υποδομή των τραπεζών.

Το μέλλον του χρηματοπιστωτικού κλάδου και της εφοδιαστικής αλυσίδας

Ητεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει τον χρηματοπιστωτικό κλάδο και την εφοδιαστική αλυσίδα, προσφέροντας νέες ευκαιρίες για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας. Οι νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης της Oracle θα δώσουν τη δυνατότητα στις εταιρείες να αυτοματοποιήσουν πολύπλοκες διαδικασίες και να λαμβάνουν πιο ισχυρές αποφάσεις βάσει δεδομένων. Αυτό θα οδηγήσει σε βελτιστοποιημένες χρηματοοικονομικές λειτουργίες, αποτελεσματικότερη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και καλύτερη εμπειρία των χρηστών.

Η συνεργασία μεταξύ των παραδοσιακών τραπεζών και της FinTech στην εποχή της ψηφιακής καινοτομίας θα είναι το κλειδί για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Η ανοικτή τραπεζική προσφέρει νέες ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, βελτιώνοντας την εμπειρία των πελατών και προσφέροντας καινοτόμες λύσεις.