Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

Τα νήματα πειραματίζονται με το UI για το φιλτράρισμα του περιεχομένου: η εξέλιξη της δέσμευσης

Τα νήματα πειραματίζονται με το UI για το φιλ...

By aurora

ΤοThreads, η εφαρμογή μηνυμάτων του Instagram, δοκιμάζει μια νέα λειτουργία που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στην εμπειρία του χρήστη. Όπως εξήγησε ο Adam Mosseri, αυτή η νέα λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες του Threads να εκφράζουν το ενδιαφέρον ή την αδιαφορία τους για ορισμένους τύπους περιεχομένου μέσω μιας απλής ενέργειας swipe.

Η σημασία του νέου UI του Threads

Επί του παρόντος, ο αλγόριθμος του Threads εξακολουθεί να είναι υπερβολικά συνδεδεμένος με το Instagram, πράγμα που σημαίνει ότι τα ενδιαφέροντα των χρηστών στο Instagram επηρεάζουν επίσης το περιεχόμενο που βλέπουν στο Threads. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τις δύο εφαρμογές πολύ διαφορετικά και το Threads χρειάζεται έναν ξεχωριστό αλγόριθμο για να μεγιστοποιήσει την αλληλεπίδραση στην τροφοδοσία. Το νέο UI του Threads, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να εκφράσουν θετική ή αρνητική γνώμη μέσω ενός απλού swipe, θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της εμπειρίας στο Threads, επιτρέποντας την ακριβέστερη προσαρμογή με βάση τα ενδιαφέροντα των χρηστών.

Πώς λειτουργεί το νέο UI του Threads

Σύμφωνα με τον Hutchinson, η νέα λειτουργία του Threads θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν κύλιση προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για να δηλώσουν αν θέλουν να βλέπουν περισσότερο ή λιγότερο από έναν συγκεκριμένο τύπο περιεχομένου στην τροφοδοσία τους. Αυτό το σύστημα κύλισης θα παρέχει άμεση ανατροφοδότηση στους αλγορίθμους του Threads, επιτρέποντάς τους να προσαρμόζουν το περιεχόμενο που εμφανίζεται σύμφωνα με τις ατομικές προτιμήσεις των χρηστών.

Το άρθρο του Hutchinson υπογραμμίζει τη σημασία της σωστής κατανόησης του συστήματος κύλισης από τους χρήστες του Threads. Πολλοί χρήστες ενδέχεται να μην γνωρίζουν τις τελευταίες ενημερώσεις και αλλαγές στην πλατφόρμα, οπότε η εκπαίδευση των χρηστών σχετικά με τον τρόπο χρήσης αυτής της νέας λειτουργίας θα είναι ζωτικής σημασίας. Εάν οι χρήστες είναι σε θέση να υιοθετήσουν αυτή τη συμπεριφορά κύλισης ως συνήθη ενέργεια, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας στο Threads, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη σύνδεση με τις συζητήσεις σε πραγματικό χρόνο.

Πιθανές επιπτώσεις της νέας λειτουργίας

Ένα ερώτημα που τίθεται είναι αν το Threads θα χρησιμοποιήσει αυτή τη λειτουργία ως δείκτη δημοτικότητας γενικά, παρόμοια με τις θετικές και αρνητικές αξιολογήσεις. Εάν ένας λογαριασμός λαμβάνει πολλές αρνητικές μετακινήσεις, αυτό θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως μήνυμα ότι το περιεχόμενο δεν αρέσει στον κόσμο και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινή αλγορίθμου σε επίπεδο λογαριασμού. Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε πώς θα αντιμετωπίσουν τα νήματα αυτό το ζήτημα, αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρόσθετο στοιχείο ανατροφοδότησης που θα οδηγήσει στην αλληλεπίδραση στην ίδια την εφαρμογή.

Το άρθρο του Hutchinson αναφέρει ότι μόνο ένας περιορισμένος αριθμός ατόμων θα έχει πρόσβαση σε αυτή τη νέα επιλογή στην αρχική φάση δοκιμών, αλλά το Threads έχει δηλώσει ότι θα προσπαθήσει να βελτιώσει τη λειτουργία με βάση τα σχόλια που λαμβάνει.