Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

Πώς να εκτελέσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του PS5 για την αντιμετώπιση προβλημάτων ή τη μεταπώληση

Πώς να εκτελέσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του PS5 για την αντιμετώπιση προβλημάτων ή τη μεταπώληση

By aurora

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το PS5 σας ή θέλετε να το μεταπωλήσετε, ίσως χρειαστεί να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Αυτή η διαδικασία είναι σχετικά απλή και μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε πολλά κοινά προβλήματα. Επιπλέον, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει με ασφάλεια όλα τα σημαντικά δεδομένα. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε βήμα προς βήμα πώς να εκτελέσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του PS5.

Πώς να εκτελέσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του PS5: βήμα προς βήμα

Αν θέλετε απλώς να διαγράψετε όλα τα δεδομένα από το PS5 σας και να το επαναφέρετε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα απλά βήματα:

  1. Αποκτήστε πρόσβαση στο μενού“Ρυθμίσεις” στο PS5 σας. Μπορείτε να βρείτε το εικονίδιο με το γρανάζι στην κύρια οθόνη.
  2. Επιλέξτε“Σύστημα”στο μενού ρυθμίσεων.
  3. Στη συνέχεια, επιλέξτε“Λογισμικό συστήματος“.
  4. Τώρα, μεταβείτε στις“Επιλογές ανάκτησης“.
  5. Τέλος, επιλέξτε“Επαναφορά της κονσόλας σας” και επιβεβαιώστε την επιλογή σας.

Μετά από λίγα λεπτά, το PS5 σας θα κάνει επανεκκίνηση και θα επιστρέψει στην αρχική οθόνη ρυθμίσεων. Αν πουλάτε ή ανταλλάσσετε την κονσόλα σας, μπορείτε να σταματήσετε εδώ. Αν κάνετε επαναφορά για να διορθώσετε κάποιο πρόβλημα ή για άλλους λόγους, συνεχίστε με τη διαμόρφωση ως συνήθως.

Πώς να εκτελέσετε μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του PS5 σε βάθος

Εκτός από την απλή διαδικασία που περιγράφεται παραπάνω, το PS5 προσφέρει και άλλες επιλογές επαναφοράς που μπορεί να είναι χρήσιμες σε ορισμένες περιπτώσεις. Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις επιλογές:

  1. Αποκτήστε πρόσβαση στο μενού“Ρυθμίσεις” του PS5 σας.
  2. Επιλέξτε“Σύστημα”στο μενού ρυθμίσεων.
  3. Τώρα, μεταβείτε στην επιλογή“Λογισμικό συστήματος“.
  4. Στη συνέχεια, επιλέξτε“Επιλογές ανάκτησης“.

Σε αυτό το σημείο, θα δείτε τρεις επιλογές επαναφοράς:“Εκκαθάριση λεξικού εκμάθησης“,“Επαναφορά προεπιλογών” και“Επαναφορά της κονσόλας σας“. Ας δούμε τι κάνει κάθε μία από αυτές τις επιλογές.

Εκκαθάριση του λεξικού εκμάθησης

Αυτή η επιλογή θα διαγράψει όλους τους όρους που έχετε εισάγει στο PS5 σας. Η κονσόλα χρησιμοποιεί τους εισαγόμενους όρους για να προβλέψει τι θα μπορούσατε να αναζητήσετε. Αυτή η ρύθμιση επαναφέρει τους όρους που έχει αποθηκεύσει η κονσόλα, αλλά δεν επηρεάζει τα δεδομένα αποθήκευσης, τα παιχνίδια, τις εφαρμογές ή τα δεδομένα χρήστη.

Επαναφορά προεπιλογών

Αυτή η επιλογή επαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις της κονσόλας στις προεπιλεγμένες. Δεν επηρεάζει τα δεδομένα αποθήκευσης, τα παιχνίδια, τις εφαρμογές ή τα δεδομένα χρήστη.

Επαναφορά της κονσόλας σας

Με την επιλογή αυτή θα αφαιρέσετε τα πάντα από το PS5 σας και θα το επαναφέρετε πλήρως στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Χρησιμοποιήστε αυτή την επιλογή μόνο αν πουλάτε ή ανταλλάσσετε την κονσόλα σας ή αν θέλετε να ξεκινήσετε από το μηδέν.

Επιλέξτε την επιλογή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας και επιβεβαιώστε την επιλογή σας. Αν θέλετε να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, επιλέξτε “Επαναφορά της κονσόλας σας”. Ωστόσο, πριν προχωρήσετε σε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, σας συνιστούμε πάντα να δημιουργείτε αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας, ακόμη και αν είστε συνδρομητής του PlayStation Plus.

Συχνές ερωτήσεις

Πώς μπορώ να πραγματοποιήσω μια μη αυτόματη επαναφορά PS5;

Η ομαλή επαναφορά PS5, σε αντίθεση με την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, απλώς απενεργοποιεί και ενεργοποιεί ξανά την κονσόλα. Πρόκειται για μια συνιστώμενη λύση αντιμετώπισης προβλημάτων. Για να εκτελέσετε μια ομαλή επαναφορά, πατήστε το κουμπί “Playstation” στο χειριστήριο PS5, επιλέξτε το εικονίδιο με το σύμβολο τροφοδοσίας στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας και επιλέξτε “Επανεκκίνηση PS5”.

Μπορώ να ανακτήσω τα δεδομένα μου μετά από επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του PS5;

Μπορείτε να ανακτήσετε τα δεδομένα σας μετά από επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του PS5, εάν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, π.χ. μέσω του cloud ή σε μια εξωτερική συσκευή. Εξετάστε το ενδεχόμενο αγοράς μιας μεγάλης μονάδας SSD για να αποθηκεύσετε τα παιχνίδια σας πριν από την εκτέλεση της επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Πώς μπορώ να επαναφέρω ένα χειριστήριο PS5;

Μπορείτε επίσης να επαναφέρετε το χειριστήριο DualSense του PS5. Για να το κάνετε αυτό, εντοπίστε τη μικρή οπή στο πίσω μέρος του χειριστηρίου. Εισάγετε προσεκτικά έναν συνδετήρα ή μια οδοντογλυφίδα στο εσωτερικό του μέχρι να πατήσετε ένα κουμπί. Η μπροστινή λυχνία του χειριστηρίου DualSense θα ανάψει. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί μέχρι να σβήσει η λυχνία για να επαναφέρετε το χειριστήριο PS5.

Αυτές είναι οι οδηγίες για την εκτέλεση της επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων του PS5. Να θυμάστε πάντα να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων σας πριν προχωρήσετε σε επαναφορά. Ελπίζουμε ότι αυτές οι πληροφορίες ήταν χρήσιμες και σας ευχόμαστε να έχετε μια απροβλημάτιστη εμπειρία παιχνιδιού με το PS5 σας!