Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

Steam Families: κοινή χρήση παιχνιδιών και ασφάλεια για οικογένειες

Steam Families: κοινή χρήση παιχνιδιών και ασφάλεια για οικογένειες

By aurora

Τα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να αποτελέσουν μια φανταστική μορφή ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια, αλλά οι γονείς συχνά ανησυχούν για το κατάλληλο περιεχόμενο και τον χρόνο που περνούν τα παιδιά μπροστά στην οθόνη. Το Steam, η δημοφιλής πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών, εισήγαγε μια νέα λύση για την αντιμετώπιση αυτών των ανησυχιών: Steam Families.

Τι είναι το Steam Families;

ΤοSteam Families είναι ένα σύνολο λειτουργιών κοινής χρήσης και παρακολούθησης παιχνιδιών για γονείς και παιδιά, το οποίο είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε beta έκδοση. Αντικαθιστά το Steam Family Sharing και το Steam Family View, ενσωματώνοντας ορισμένες από τις υπάρχουσες λειτουργίες τους μαζί με ενημερώσεις.

Κάθε μέλος μιας οικογένειας Steam Family θα έχει μια ενότητα που ονομάζεται“οικογενειακή βιβλιοθήκη” στη λίστα παιχνιδιών, όπου θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε παιχνίδια που μπορούν να μοιραστούν. Η κυριότητα των παιχνιδιών παραμένει στον αγοραστή, αλλά κάθε νέος τίτλος που αγοράζεται θα εμφανίζεται στη λίστα. Είναι δυνατή η αναπαραγωγή των παιχνιδιών ενός άλλου μέλους ακόμη και όταν αυτό είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, εφόσον παίζει κάποιο άλλο παιχνίδι. Επιπλέον, είναι δυνατή η αποθήκευση της προόδου και των στόχων κάποιου.

Γονικός έλεγχος

ΤοSteam Families απλοποιεί επίσης τη διαδικασία λήψης γονικής έγκρισης για την αγορά παιχνιδιών, κάνοντάς την ιδανικά πιο συχνή. Τα παιδιά μπορούν πλέον να ζητήσουν από έναν ενήλικα στον όροφο να πληρώσει για ένα καλάθι αγορών, το οποίο ο γονέας μπορεί να διαχειριστεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου, αποδεχόμενος ή απορρίπτοντας το αίτημα.

Μόνο οι ενήλικες μπορούν να διαχειρίζονται τον λογαριασμό ή να εφαρμόζουν γονικούς ελέγχους, όπως ο καθορισμός ορίων χρόνου παιχνιδιού (και η επανεξέταση αιτημάτων για περισσότερο χρόνο), η προβολή αναφορών χρόνου παιχνιδιού και η επιλογή των παιχνιδιών που μπορεί να παίξει ένα παιδί. Επιπλέον, μπορούν να ελέγχουν την πρόσβαση στο κατάστημα Steam και τις συνομιλίες.

Πώς να συμμετάσχετε στο Steam Families

ΤοSteam Families βρίσκεται επί του παρόντος σε beta φάση και απαιτεί την εγγραφή κάθε μέλους για να συμμετάσχει. Μπορείτε να βρείτε την επιλογή συμμετοχής κάτω από το περιβάλλον εργασίας και να επιλέξετε Steam Family Beta στο αναπτυσσόμενο μενού συμμετοχής στο πρόγραμμα beta του πελάτη.