Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

Το WhatsApp λαμβάνει μόνο όταν το ανοίγω στο iPhone

Το WhatsApp λαμβάνει μόνο όταν το ανοίγω στο iPhone

By germana

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι τα μηνύματα στο WhatsApp φτάνουν μόνο όταν ανοίγετε την εφαρμογή στο iPhone σας; Αυτό είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς χρήστες και μπορεί να είναι εξαιρετικά απογοητευτικό, ειδικά αν περιμένετε να λάβετε σημαντικές ειδοποιήσεις. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό, αλλά ευτυχώς υπάρχουν και πολλές πιθανές λύσεις. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τις αιτίες αυτού του προβλήματος και θα σας δώσουμε μερικές πρακτικές συμβουλές για την επίλυσή του.

Γιατί δεν λαμβάνω μηνύματα στο WhatsApp αν δεν ανοίξω την εφαρμογή;

Το πρώτο βήμα για την επίλυση του προβλήματος της μη άφιξης ειδοποιήσεων στο WhatsApp είναι να καταλάβετε γιατί συμβαίνει. Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους σχετίζεται με τις ρυθμίσεις των ειδοποιήσεων στο iPhone σας. Μπορεί να έχετε απενεργοποιήσει κατά λάθος τις ειδοποιήσεις για το WhatsApp ή να υπάρχουν προβλήματα με τα δικαιώματα της εφαρμογής. Επίσης, προβλήματα με τη σύνδεση στο διαδίκτυο, είτε πρόκειται για Wi-Fi είτε για δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, μπορεί να επηρεάσουν την έγκαιρη λήψη των μηνυμάτων. Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι το iPhone σας περιορίζει τη δραστηριότητα του WhatsApp στο παρασκήνιο για εξοικονόμηση ενέργειας της μπαταρίας.

Ελέγξτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι οι **ενημερώσεις του WhatsApp είναι πράγματι ενεργοποιημένες. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ειδοποιήσεις και μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε το WhatsApp στη λίστα των εφαρμογών. Βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η επιλογή “Allow Notifications” και ελέγξτε επίσης συγκεκριμένες ρυθμίσεις, όπως οι ειδοποιήσεις στην κλειδωμένη οθόνη, στο Κέντρο ειδοποιήσεων και στα πανό. Επίσης, ελέγξτε αν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία “Μην ενοχλείτε” ή άλλες παρόμοιες λειτουργίες που ενδέχεται να μπλοκάρουν τις ειδοποιήσεις.

Γιατί δεν λαμβάνω μηνύματα στο WhatsApp αν δεν ανοίξω την εφαρμογή;

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ “γιατί δεν λαμβάνω μηνύματα στο WhatsApp αν δεν ανοίξω την εφαρμογή;”, να ξέρετε ότι δεν είστε ο μόνος. Αυτό το πρόβλημα είναι κοινό μεταξύ των χρηστών iPhone και μπορεί να είναι απογοητευτικό, ειδικά αν περιμένετε σημαντικά μηνύματα. Η κύρια αιτία αυτής της ταλαιπωρίας σχετίζεται συχνά με τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων ή τη διαχείριση πόρων του λειτουργικού συστήματος iOS. Όταν δεν φτάνουν οι ειδοποιήσεις του WhatsApp, αυτό μπορεί να οφείλεται σε περιορισμούς στα δεδομένα παρασκηνίου, σε ενεργοποιημένη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας ή σε απενεργοποιημένες ρυθμίσεις ειδοποιήσεων για την εφαρμογή.

Ένας άλλος λόγος θα μπορούσε να είναι μια ασταθής ή διακοπείσα σύνδεση στο διαδίκτυο. Αν και φαίνεται τετριμμένο, το να βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένο σε σταθερό δίκτυο Wi-Fi ή έχει καλό σήμα δεδομένων κινητής τηλεφων ίας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Επίσης, μερικές φορές το πρόβλημα μπορεί να προέρχεται από σφάλματα στην ίδια την εφαρμογή ή στην έκδοση του λειτουργικού συστήματος που είναι εγκατεστημένη στη συσκευή σας.

Για να λύσετε το πρόβλημα, ελέγξτε πρώτα τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων του WhatsApp στις Ρυθμίσεις του iPhone σας και βεβαιωθείτε ότι είναι όλες ενεργοποιημένες. Επιπλέον, ελέγξτε ότι το WhatsApp έχει άδεια χρήσης δεδομένων στο παρασκήνιο και ότι η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας είναι απενεργοποιημένη. Αν όλα φαίνονται εντάξει και το πρόβλημα επιμένει, δοκιμάστε την επανεκκίνηση του iPhone ή την επανεγκατάσταση της εφαρμογής.

Ελέγξτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους τα μηνύματα WhatsApp φτάνουν μόνο όταν ανοίγετε την εφαρμογή στο iPhone σας μπορεί να είναι ότι οι ειδοποιήσεις δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά. Για να ελέγξετε αν οι ειδοποιήσεις είναι ενεργοποιημένες, μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” στο iPhone σας και επιλέξτε “Ειδοποιήσεις”. Μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε το WhatsApp και βεβαιωθείτε ότι η επιλογή ‘Allow notifications’ είναι ενεργοποιημένη. Επίσης, ελέγξτε ότι είναι ενεργοποιημένη η επιλογή εμφάνισης ειδοποιήσεων στην οθόνη κλειδώματος, στο κέντρο ειδοποιήσεων και ως πανό.

Μια άλλη πτυχή που πρέπει να εξετάσετε είναι ο τύπος της ηχητικής ειδοποίησης που σχετίζεται με τις ειδοποιήσεις του WhatsApp. Εάν δεν λαμβάνετε μια ηχητική ειδοποίηση όταν φτάνει ένα μήνυμα, ενδέχεται να μην παρατηρήσετε τις νέες ειδοποιήσεις. Βεβαιωθείτε ότι ο ήχος ειδοποίησης είναι ενεργοποιημένος μεταβαίνοντας στις “Ρυθμίσεις” -> “Ειδοποιήσεις ” -> “WhatsApp” και επιλέγοντας έναν κατάλληλο ήχο για τις ειδοποιήσεις.

Επίσης, ελέγξτε αν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία ” Μην ενοχλείτε ” στο iPhone σας. Όταν είναι ενεργοποιημένη αυτή η λειτουργία, όλες οι ειδοποιήσεις σβήνουν αυτόματα. Μπορείτε να την απενεργοποιήσετε γρήγορα από το Κέντρο Ελέγχου, σαρώνοντας προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης (στα μοντέλα iPhone X και νεότερα) ή από κάτω προς τα πάνω (στα παλαιότερα μοντέλα).

Τέλος, μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να ελέγξετε τις εσωτερικές ρυθμίσεις του WhatsApp. Ανοίξτε την εφαρμογή, μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” -> “Ειδοποιήσεις” και βεβαιωθείτε ότι όλες οι επιλογές έχουν ρυθμιστεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε σίγουροι ότι θα λαμβάνετε όλες τις ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο χωρίς να χρειάζεται να ανοίγετε την εφαρμογή κάθε φορά.