Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

Πώς να μετατρέψετε ζωντανές φωτογραφίες σε βίντεο

Πώς να μετατρέψετε ζωντανές φωτογραφίες σε ...

By germana

Η μετατροπή μιας ζωντανής φωτογραφίας σε βίντεο είναι μια απλή διαδικασία που σας επιτρέπει να δώσετε νέα πνοή στα κινούμενα πλάνα σας. Οι ζωντανές φωτογραφίες δεν αποτυπώνουν μόνο μια εικόνα, αλλά και μερικά δευτερόλεπτα κίνησης και ήχου πριν και μετά τη λήψη. Αυτό τις καθιστά ιδανικές για τη μετατροπή τους σε σύντομα βίντεο κλιπ που μπορείτε να μοιραστείτε με φίλους και οικογένεια ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά πώς ακριβώς να το κάνετε αυτό; Ας ρίξουμε μια ματιά στα βήματα που απαιτούνται για τη μετατροπή μιας ζωντανής φωτογραφίας σε βίντεο.

Τι είναι μια ζωντανή φωτογραφία;

Το Live Photo είναι μια λειτουργία που εισήγαγε η Apple ξεκινώντας από το iPhone 6s, η οποία σας επιτρέπει να τραβήξετε όχι μόνο μια στατική εικόνα, αλλά και ένα σύντομο βίντεο διάρκειας περίπου 1,5 δευτερολέπτου πριν και μετά τη λήψη. Ουσιαστικά, πατώντας το κουμπί κλείστρου, το iPhone σας καταγράφει μια σύντομη ταινία που περιλαμβάνει ήχο και κίνηση. Αυτό κάνει τις ζωντανές φωτογραφίες πολύ πιο δυναμικές από τις κανονικές φωτογραφίες, επιτρέποντάς σας να ξαναζήσετε τη στιγμή με μεγαλύτερη ένταση.

Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την αποτύπωση ιδιαίτερων στιγμών, όπως ένα φευγαλέο χαμόγελο ή μια γρήγορη κίνηση, που μια παραδοσιακή φωτογραφία μπορεί να μην είναι σε θέση να αποτυπώσει πλήρως. Ωστόσο, οι ζωντανές φωτογραφίες μπορούν να προβληθούν μόνο σε συσκευές που είναι συμβατές με αυτή την τεχνολογία. Για το λόγο αυτό, μπορεί να είναι χρήσιμο να μετατρέψετε μια Ζωντανή φωτογραφία σε βίντεο, ώστε να μπορείτε να μοιραστείτε τη στιγμή με οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείται.

Στις επόμενες ενότητες θα εξερευνήσουμε τον τρόπο μετατροπής μιας Live Photo σε βίντεο με μερικά απλά βήματα. Είτε θέλετε να διατηρήσετε τις αναμνήσεις σας σε μορφή βίντεο είτε απλώς θέλετε να μοιραστείτε μια κινούμενη στιγμή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτός ο οδηγός θα σας παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να μετατρέψετε τις Ζωντανές Φωτογραφίες σας σε υπέροχα βίντεο.

Πώς να μετατρέψετε μια ζωντανή φωτογραφία σε βίντεο

Η μετατροπή μιας Live Photo σε βίντεο είναι μια γρήγορη και εύκολη διαδικασία και μπορεί να γίνει απευθείας από το iPhone σας. Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες και επιλέξτε τη Live Photo που θέλετε να μετατρέψετε σε βίντεο. Μόλις επιλέξετε τη φωτογραφία, πατήστε το κουμπί κοινής χρήσης που βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης (μοιάζει με τετράγωνο με βέλος προς τα πάνω).

Στο μενού κοινής χρήσης που εμφανίζεται, μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την επιλογή “Αποθήκευση ως βίντεο” και πατήστε την. Το iPhone σας θα μετατρέψει αυτόματα τη ζωντανή φωτογραφία σε βίντεο και θα την αποθηκεύσει στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας. Αυτή η μέθοδος είναι γρήγορη και δεν απαιτεί τη χρήση εφαρμογής τρίτου μέρους.

Αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε μια εξωτερική εφαρμογή για περισσότερες επιλογές επεξεργασίας ή μορφοποίησης, υπάρχουν πολλές εφαρμογές διαθέσιμες στο App Store που μπορούν να σας βοηθήσουν. Για παράδειγμα, το Lively ή το IntoLive είναι δύο δημοφιλείς εφαρμογές που προσφέρουν προηγμένες λειτουργίες για τη μετατροπή και την επεξεργασία των Live Photos σας.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις εφαρμογές, μπορείτε όχι μόνο να μετατρέψετε τις Live Photos σας σε βίντεο, αλλά και να προσθέσετε ειδικά εφέ, μουσική υπόκρουση και πολλά άλλα. Απλώς κατεβάστε την εφαρμογή της επιλογής σας, ανοίξτε τη Live Photo μέσα στην εφαρμογή και ακολουθήστε τις οδηγίες για να εκτελέσετε τη μετατροπή.

Είτε επιλέξετε την εγγενή μέθοδο iPhone είτε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή, η μετατροπή μιας Live Photo σε βίντεο σας επιτρέπει να μοιράζεστε εύκολα τις κινούμενες στιγμές σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή με φίλους και συγγενείς. Δοκιμάστε το τώρα και δείτε πόσο εύκολο είναι να ζωντανέψετε τις φωτογραφίες σας!