Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

Το Snapchat φέρνει επανάσταση στην επαυξημένη πραγματικότητα με AI

Το Snapchat φέρνει επανάσταση στην επαυξημένη π...

By aurora

Το Snapchat, η δημοφιλής πλατφόρμα ανταλλαγής περιεχομένου, κάνει μεγάλα βήματα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (AI) που εφαρμόζεται στην επαυξημένη πραγματικότητα (AR). Η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης εντός της συσκευής, ικανό να μεταμορφώνει το περιβάλλον των χρηστών με εντυπωσιακά εφέ AR. Αυτή η καινοτόμος τεχνολογία θα ανοίξει νέες δυνατότητες για τους δημιουργούς περιεχομένου, επιτρέποντάς τους να μετατρέπουν απλές κειμενικές προτροπές σε προσαρμοσμένους και μοναδικούς φακούς AR.

Προεπισκόπηση της νέας τεχνολογίας AI του Snapchat

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης παρουσίασης, το Snapchat προσέφερε μια πρώιμη ματιά στην επερχόμενη τεχνολογία AI εντός της συσκευής του. Αυτό το επαναστατικό μοντέλο θα μπορεί να αναλύει το περιβάλλον του χρήστη και να εφαρμόζει δυναμικά και εξατομικευμένα εφέ AR σε πραγματικό χρόνο. Όπως επιδεικνύεται σε ένα GIF, το σύστημα μπορεί να μεταμορφώσει τα ρούχα και το φόντο ενός ατόμου με βάση μια κειμενική προτροπή, όπως “ταινίες επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του 1950”.

Ο αντίκτυπος στους δημιουργούς περιεχομένου

Η νέα τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης του Snapchat θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στους δημιουργούς περιεχομένου AR. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, οι δημιουργοί θα μπορούν να αρχίσουν να αναπτύσσουν προσαρμοσμένους φακούς χρησιμοποιώντας αυτό το νέο μοντέλο. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για εντελώς μοναδικές και εκπληκτικές εμπειρίες AR, τις οποίες οι χρήστες θα μπορούν να δοκιμάζουν και να μοιράζονται με τους φίλους τους.

Εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για δημιουργούς περιεχομένου

Εκτός από το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης εντός της συσκευής, το Snapchat εισάγει επίσης μια σειρά νέων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης για την απλοποίηση της δημιουργίας προσαρμοσμένων εφέ AR. Αυτά τα εργαλεία περιλαμβάνουν:

  • Εφέ προσώπου: Οι δημιουργοί μπορούν να γράψουν μια προτροπή ή να ανεβάσουν μια εικόνα για να δημιουργήσουν έναν φακό που μεταμορφώνει πλήρως το πρόσωπο του χρήστη.
  • Ρεαλιστικός μετασχηματισμός: ένα εργαλείο που ονομάζεται “Immersive ML” εφαρμόζει έναν “ρεαλιστικό μετασχηματισμό σε πραγματικό χρόνο στο πρόσωπο, το σώμα και το περιβάλλον του χρήστη”.
  • Δημιουργία τρισδιάστατων περιουσιακών στοιχείων: τα εργαλεία επιτρέπουν στους δημιουργούς να δημιουργούν τρισδιάστατα περιουσιακά στοιχεία από κειμενικές προτροπές ή εικόνες, καθώς και να δημιουργούν μάσκες προσώπου, υφές και ακόμη και τρισδιάστατα κεφάλια χαρακτήρων που αναπαράγουν τις εκφράσεις του χρήστη.

Η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης στο Snapchat

Τα τελευταία χρόνια, το Snapchat έχει εισαγάγει αρκετές λειτουργίες που βασίζονται στην ΤΝ, όπως η δυνατότητα των συνδρομητών να στέλνουν στους φίλους τους στιγμιότυπα που δημιουργούνται από ΤΝ. Πέρυσι, η πλατφόρμα λάνσαρε επίσης ένα AI chatbot εμπνευσμένο από το ChatGPT, διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες.

Επιπτώσεις και μελλοντικές προοπτικές

Η εισαγωγή αυτών των νέων τεχνολογιών AI στο Snapchat ανοίγει το δρόμο για πολυάριθμες δυνατότητες για τους χρήστες και τους δημιουργούς περιεχομένου. Τα εξατομικευμένα εφέ AR που βασίζονται σε κειμενικές προτροπές θα μπορούσαν να δώσουν αφορμή για εντελώς νέες εμφανίσεις και εμπειρίες, διεγείροντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των χρηστών.

Επιπλέον, τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία περιεχομένου AR θα μπορούσαν να απλοποιήσουν σημαντικά τη διαδικασία ανάπτυξης, επιτρέποντας σε όλο και περισσότερους δημιουργούς να ζωντανέψουν καινοτόμες και υψηλής ποιότητας εμπειρίες AR.

Ο ρόλος της ΤΝ στην εξέλιξη της επαυξημένης πραγματικότητας

Η ΤΝ διαδραματίζει ολοένα και πιο κρίσιμο ρόλο στην εξέλιξη της επαυξημένης πραγματικότητας, επιτρέποντας πιο καθηλωτικές, εξατομικευμένες και προσβάσιμες εμπειρίες. Μέσω προηγμένων μοντέλων AI και φιλικών προς τον χρήστη εργαλείων δημιουργίας, πλατφόρμες όπως το Snapchat επαναπροσδιορίζουν τα όρια του τι είναι δυνατό με την AR.

Προκλήσεις και ηθικές εκτιμήσεις

Ενώ η τεχνητή νοημοσύνη ανοίγει νέες δυνατότητες για την επαυξημένη πραγματικότητα, είναι επίσης σημαντικό να εξεταστούν οι προκλήσεις και οι ηθικές επιπτώσεις που σχετίζονται με αυτές τις τεχνολογίες. Πτυχές όπως η προστασία της ιδιωτικής ζωής, η αυθεντικότητα του περιεχομένου και ο αντίκτυπος στην ψυχική υγεία των χρηστών θα πρέπει να αξιολογηθούν και να διαχειριστούν προσεκτικά.

Το μέλλον της επαυξημένης πραγματικότητας με τεχνητή νοημοσύνη

Η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην επαυξημένη πραγματικότητα είναι μόνο η αρχή μιας τεχνολογικής επανάστασης που πρόκειται να μεταμορφώσει βαθιά τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με το ψηφιακό μας περιβάλλον. Καθώς το Snapchat εξερευνά αυτά τα σύνορα, σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες πλατφόρμες και εταιρείες, δημιουργώντας ένα μέλλον όπου η επαυξημένη πραγματικότητα με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη θα γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη και αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας.

Πηγή του άρθρου εδώ.