Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

EQ Tickets: επανάσταση στον κόσμο των εισιτηρίων με τιμές ευκαιρίας και κοινωνική δικτύωση

EQ Tickets: επανάσταση στον κόσμο των εισιτηρίων με τιμές ευκαιρίας και κοινωνική δικτύωση

By aurora

ΗEQ Tickets είναι μια νεοσύστατη επιχείρηση που στοχεύει να συνδυάσει την εμπειρία της online αγοράς εισιτηρίων με ένα κοινωνικό δίκτυο, προσφέροντας στους χρήστες την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να παρακολουθήσουν ζωντανές εκδηλώσεις με έναν πιο ελκυστικό τρόπο. Ιδρύθηκε από τα αδέλφια Aaron και Ryan Caradonna μαζί με τον καλλιτέχνη της χιπ-χοπ Matt Raposo, η EQ Tickets υπόσχεται να προσφέρει φθηνότερες τιμές εισιτηρίων από τους ανταγωνιστές της που δραστηριοποιούνται σε παρόμοιες δευτερογενείς αγορές. Επιπλέον, η εταιρεία στοχεύει να επεκταθεί στην πρωτογενή αγορά εισιτηρίων για να δημιουργήσει πρόσθετα έσοδα και να ανταγωνιστεί πλατφόρμες όπως η Eventbrite.

Η ιστορία της EQ Tickets

Η ιστορία της EQ Tickets ξεκινά με τον Aaron Caradonna, ο οποίος από νεαρή ηλικία είχε μεγάλο πάθος για τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία. Ο Aaron και ο αδελφός του ήταν συχνά παρόντες στα γήπεδα πολύ πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων για να προσπαθήσουν να πάρουν αυτόγραφα από τους παίκτες. Παρόλο που ο Aaron αρχικά ακολούθησε καριέρα δικηγόρου αντί να γίνει αθλητικός πράκτορας, εργάστηκε εκτενώς με χώρους εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια της νομικής του καριέρας. Εν τω μεταξύ, ο αδελφός του Ryan εργάστηκε σε μια εταιρεία πώλησης εισιτηρίων μετά από μια προηγούμενη εμπειρία στην JP Morgan. Χάρη στις κοινές δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους, μαζί με τον Matt Raposo, ίδρυσαν την EQ Tickets.

EQ Tickets: μια πλατφόρμα για δευτερογενή εισιτήρια

Αρχικά, η EQ Tickets επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη μιας πλατφόρμας για δευτερογενή εισιτήρια, παρόμοιας με τις StubHub, Vivid Seats ή SeatGeek. Η εταιρεία συνεργάστηκε με προμηθευτές εισιτηρίων για να προσφέρει ένα μεγάλο και ανταγωνιστικό απόθεμα. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της EQ Tickets είναι η διαφάνεια των τιμών, με εισιτήρια που μπορεί να είναι έως και 20-30% φθηνότερα από ό,τι σε άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες. Αυτή η πολιτική έχει προσελκύσει μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον από το κοινό.

EQ Tickets: ένα κοινωνικό δίκτυο για οπαδούς

Ωστόσο, η EQ Tickets δεν περιορίστηκε στο να είναι απλώς μια πλατφόρμα πώλησης εισιτηρίων. Η εταιρεία θέλησε να προσθέσει ένα κοινωνικό επίπεδο στην εμπειρία, επιτρέποντας στους χρήστες να ακολουθούν εκδηλώσεις και ανθρώπους που τους ενδιαφέρουν. Αυτή η λειτουργία κοινωνικής δικτύωσης βοηθά τους οπαδούς των ίδιων ομάδων, εκδηλώσεων ή μουσικών καλλιτεχνών να βρουν άλλους οπαδούς και να κάνουν συνδέσεις. Για παράδειγμα, αν ένας χρήστης ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει έναν τοπικό αγώνα χόκεϊ, μπορεί να χρησιμοποιήσει το EQ Tickets για να βρει έναν άλλο οπαδό που δεν θέλει να πάει μόνος του. Επιπλέον, με τη λειτουργία σελιδοδείκτη, οι χρήστες μπορούν να δείξουν το ενδιαφέρον τους για μελλοντικές εκδηλώσεις και να προσελκύσουν την προσοχή άλλων ενδιαφερομένων.

EQ Tickets: μια πλατφόρμα για μεγάλες εκδηλώσεις

Εκτός από τις δευτερογενείς πωλήσεις εισιτηρίων, η EQ Tickets εγκαινίασε πρόσφατα μια πλατφόρμα για πρωτογενή εισιτήρια. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν όχι μόνο εισιτήρια για τις κύριες εκδηλώσεις, αλλά και εισιτήρια για συναφείς εκδηλώσεις, όπως πάρτι πριν από τον αγώνα ή πάρτι μετά την εκδήλωση. Στόχος της EQ Tickets είναι να γίνει ένα one-stop shop για όλες τις πτυχές των εκδηλώσεων, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη λύση για τους οπαδούς.

Επιτυχίες της EQ Tickets

Παρά το γεγονός ότι παρέμεινε σε μυστική λειτουργία μέχρι τώρα, η EQ Tickets έχει ήδη δημιουργήσει εξαψήφιο αριθμό ακαθάριστων πωλήσεων και οι πρώτοι χρήστες της χρησιμοποιούν τα κοινωνικά χαρακτηριστικά για να συμμετέχουν στην εμπειρία των εκδηλώσεων. Η πλατφόρμα έχει επίσης ποσοστό διατήρησης πελατών 30 τοις εκατό, γεγονός που υποδηλώνει καλή επιτυχία μεταξύ των πρώτων χρηστών. Το EQ Tickets είναι επί του παρόντος διαθέσιμο στον ιστό και σε κινητές συσκευές, αλλά σχεδιάζει να ξεκινήσει μια εγγενή εφαρμογή για κινητά μέχρι το τέλος του έτους.

Χρηματοδότηση και μελλοντικές προοπτικές

ΗEQ Tickets έλαβε χρηματοδότηση ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων από την Sage Venture Partners, με επικεφαλής τον πρώην επενδυτή της Apple Fred Warren. Η χρηματοδότηση αυτή επέτρεψε στην εταιρεία να αναπτύξει την πλατφόρμα της και να επεκταθεί στην πρωτογενή αγορά εισιτηρίων. Με την αρχική επιτυχία και την υπόσχεση ανταγωνιστικών τιμών, η EQ Tickets προετοιμάζεται για ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον στον κλάδο των εκδηλώσεων και του αθλητισμού.