Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

Η εμπειρία του iPhone πρόκειται να εμπλουτιστεί με emoji που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη

Η εμπειρία του iPhone πρόκειται να εμπλουτιστε...

By aurora

Οι χρήστες iPhone θα μπορούν σύντομα να απολαύσουν νέες επαναστατικές λειτουργίες με την επερχόμενη ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 18. Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, η Apple φέρεται να εργάζεται για την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) σε πολλές πτυχές της εμπειρίας του iOS, προσφέροντας στους χρήστες μεγαλύτερη προσαρμογή και καινοτόμες λειτουργίες. Μεταξύ των πιο αναμενόμενων νέων χαρακτηριστικών θα είναι τα emoji που δημιουργούνται από AI και η άνευ προηγουμένου ελευθερία στην προσαρμογή των εφαρμογών και της αρχικής οθόνης. Ας μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις συναρπαστικές νέες λειτουργίες που έρχονται στα iPhone.

Δημιουργία emoji με τεχνητή νοημοσύνη: μια νέα εποχή δημιουργικότητας

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του iOS 18 θα είναι αναμφίβολα η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία προσαρμοσμένων emoji. Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, η Apple φέρεται να αναπτύσσει λογισμικό που θα μπορεί να δημιουργεί προσαρμοσμένα emoji με βάση το περιεχόμενο των μηνυμάτων των χρηστών. Αυτή η καινοτομία υπόσχεται να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο εκφράζουμε τα συναισθήματά μας μέσω της συνομιλίας, προσφέροντας πρωτοφανείς δημιουργικές δυνατότητες. Φανταστείτε να μπορείτε να μοιράζεστε μοναδικά emoji που δημιουργούνται ειδικά για να αντικατοπτρίζουν τη διάθεσή σας ή το πλαίσιο της συζήτησης. Αυτό θα είναι σίγουρα ένα χαρακτηριστικό που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους χρήστες, αν και δεν λείπουν οι ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές “καταραμένες δημιουργίες” που θα μπορούσαν να προκύψουν.

Περισσότερη ελευθερία προσαρμογής των εφαρμογών και της αρχικής οθόνης

Εκτός από τα emoji που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη, μια άλλη σημαντική καινοτομία στο iOS 18 θα αφορά την προσαρμογή της εμπειρίας του χρήστη. Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, η Apple εργάζεται για να προσφέρει στους χρήστες iPhone πρωτοφανή ελευθερία στην προσαρμογή των εφαρμογών και της αρχικής οθόνης. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να αλλάζουν το χρώμα των εικονιδίων των εφαρμογών και να οργανώνουν ελεύθερα τα στοιχεία της αρχικής οθόνης, χωρίς να δεσμεύονται από το κλασικό πλέγμα.

Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία του Safari, της Siri και άλλων

Αλλά η ενσωμάτωση της AI στο iOS 18 δεν θα σταματήσει στα emoji και την προσαρμογή. Σύμφωνα με φήμες, η Apple εργάζεται επίσης για την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης σε διάφορους άλλους τομείς, όπως:

  • Αναζητήσεις στο Safari: Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να βελτιώσει την εμπειρία αναζήτησης των χρηστών, προσφέροντας πιο σχετικά και εξατομικευμένα αποτελέσματα.
  • Siri: Η φωνητική βοηθός της Apple θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια βελτίωση της AI, γινόμενη ακόμα πιο αποτελεσματική και έξυπνη.
  • Ρετουσάρισμα φωτογραφιών: Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αυτόματη βελτίωση των φωτογραφιών που τραβήχτηκαν με το iPhone, προσφέροντας προηγμένες δυνατότητες ρετουσαρίσματος.
  • Φωνητική μεταγραφή: Η ΤΝ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τη βελτίωση της φωνητικής μεταγραφής, π.χ. για φωνητικές σημειώσεις.

Ευφυείς ανακεφαλαιώσεις για ειδοποιήσεις και ιστοσελίδες

Μια άλλη ενδιαφέρουσα καινοτομία στο iOS 18 θα αφορούσε την εισαγωγή έξυπνων ανακεφαλαιώσεων βασισμένων στην ΤΝ για ειδοποιήσεις και ιστοσελίδες. Αυτή η λειτουργία θα μπορούσε να απλοποιήσει σημαντικά τη διαχείριση πληροφοριών, προσφέροντας στους χρήστες μια συνοπτική και προσαρμοσμένη περίληψη του πιο σχετικού περιεχομένου. Φανταστείτε να μπορείτε να απεικονίσετε μια σύντομη περίληψη των κύριων ειδήσεων σε μια ιστοσελίδα, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε κύλιση σε ολόκληρο το άρθρο, ή να έχετε μια έξυπνη περίληψη των ειδοποιήσεών σας, ώστε να μπορείτε εύκολα να εντοπίζετε τις πιο σημαντικές πληροφορίες.

Συνεργασία με το OpenAI και άλλες εξελίξεις τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με φήμες, η Apple εργάζεται επίσης για να ανακοινώσει μια συνεργασία με την OpenAI, την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το δημοφιλές chatbot ChatGPT. Αυτή η συνεργασία θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω ενσωμάτωση AI στο οικοσύστημα του iOS, επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες για τους χρήστες.

Διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ καινοτομίας και πρακτικότητας

Παρά τον ενθουσιασμό για τις νέες λειτουργίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, η Apple φαίνεται να θέλει να διατηρήσει μια ισορροπημένη προσέγγιση στην εισαγωγή αυτών των προηγμένων τεχνολογιών. Αντί να κάνει το ντεμπούτο της με υπερβολικά φιλόδοξες λύσεις, η εταιρεία από το Cupertino θα επικεντρωθεί σε πρακτικές και στοχευμένες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, όπως αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Πηγή του άρθρου εδώ.