Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

Τα Windows 11 αποκαλύπτουν την υποχρεωτική αναβάθμιση του Outlook web

By aurora

ΤαWindows 11 εισάγουν μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένης της αναγκαστικής αναβάθμισης τηςεφαρμογής Mail στην εφαρμογή web του Outlook. Αυτή η κίνηση της Microsoft έχει ως στόχο να ωθήσει όλους τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν το νέο Outlook το συντομότερο δυνατό. Η ενημέρωση κυκλοφόρησε στις αρχές Μαρτίου και επηρεάζει μόνο τις εφαρμογές Mail και Calendar των Windows 10.

Η αναγκαστική αναβάθμιση της εφαρμογής Mail

Όταν ανοίγετε την εφαρμογή Mail, εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας ενημερώνει για τις ενημερώσεις της εφαρμογής και τηνεισαγωγή του νέου Outlook. Ωστόσο, το νέο Outlook ανοίγει τόσο γρήγορα που μπορεί να μην υπάρχει χρόνος να διαβάσετε την προειδοποίηση. Αυτό αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Microsoft να ωθήσει γρήγορα τους χρήστες να εγκαταλείψουν τις παλιές εφαρμογές Mail και Ημερολόγιο υπέρ του νέου Outlook, αλλά η διαδικασία μετάβασης μπορεί να προκαλέσει σύγχυση σε ορισμένους ανθρώπους.

Το αναδυόμενο παράθυρο, το οποίο εξαφανίστηκε πριν προλάβω να διαβάσω το κείμενο, μου προσέφερε δύο κουμπιά: ένα για να δοκιμάσω αμέσως το νέο Outlook και ένα άλλο για να διατηρήσω την υπάρχουσα εφαρμογή προς το παρόν, σε περίπτωση που κάποιος δεν επιθυμούσε να κάνει την αλλαγή. Ωστόσο, πριν καν προλάβω να επιλέξω να συνεχίσω να χρησιμοποιώ την υπάρχουσα εφαρμογή, η Microsoft έκλεισε την εφαρμογή Mail και άνοιξε το νέο Outlook.

Η προειδοποίηση στο αναδυόμενο παράθυρο προσδιόριζε σαφώς:“Την επόμενη φορά που θα ξεκινήσετε το Mail ή το Ημερολόγιο, θα ανακατευθυνθείτε στο Outlook. Μπορείτε να επιστρέψετε στο Mail και το Ημερολόγιο κάνοντας κλικ στο κουμπί στο επάνω δεξίμέρος της οθόνης”. Δεν υπάρχει επιλογή για να κάνετε κλικ στο “Όχι τώρα”, καθώς η Microsoft αρχίζει αυτόματα να μεταβαίνει στο νέο Outlook. Ωστόσο, το αναδυόμενο παράθυρο μας υπενθυμίζει ότι μπορούμε πάντα να επιστρέψουμε στην προηγούμενη λειτουργία κάνοντας κλικ σε έναν μικρό διακόπτη στην επάνω γωνία.

Η διαδικασία μετάβασης

Μετά την πραγματοποίηση της μετάβασης, θα εμφανιστεί μια οθόνη που αναφέρει ‘μετάβαση στο νέο Outlook’ και θα γίνει λήψη της διαδικτυακής εφαρμογής για το νέο Outlook από το Microsoft Store. Θα χρειαστούν ένα ή δύο λεπτά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετάβασης και θα εμφανιστεί η διαδικτυακή έκδοση του νέου Outlook. Στη συνέχεια θα έχετε τη δυνατότητα να επιστρέψετε στην εφαρμογή Mail.

Η εμπειρία του νέου Outlook

Τέλος, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εμπειρία του Outlook στο διαδίκτυο, η οποία περιλαμβάνει διαφημίσεις για τους χρήστες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Microsoft 365. Η εφαρμογή Mail UWP, από την άλλη πλευρά, δεν εμφανίζει διαφημίσεις.

Μπορείτε να επαναφέρετε τις εφαρμογές Mail και Ημερολόγιο επιλέγοντας τον διακόπτη δίπλα στο νέο Outlook, αλλά δεν συνιστώ να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή ιστού. Εάν ανοίξετε την εφαρμογή Mail μετά την αφαίρεση του Outlook Web, θα σας ζητηθεί να μεταβείτε ξανά στο νέο Outlook και η όλη διαδικασία θα επαναληφθεί σε βρόχο, εκτός εάν επιλέξετε να διατηρήσετε και τις δύο εφαρμογές.

Η εναλλαγή είναι μια προσωρινή επιλογή για όσους μπορεί να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να συνηθίσουν τη νέα εμπειρία του Outlook. Η Microsoft δεν σκοπεύει να αφήσει την επιλογή να αποφύγετε τη χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής του Outlook.

Μελλοντική υποστήριξη για το Outlook

Εάν χρησιμοποιείτε το Outlook Classic, δεν θα αναγκαστείτε να αναβαθμίσετε στο νέο Outlook. Η Microsoft δεν σκοπεύει να βιάσει τα πράγματα και σχεδιάζει να υποστηρίξει τον πελάτη Win32 μέχρι το 2029.