Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

Η Ford και η Tesla ενώνουν τις δυνάμεις τους: Οι φορτιστές Superchargers είναι πλέον ανοιχτοί στα οχήματα EV της Ford

Η Ford και η Tesla ενώνουν τις δυνάμεις τους: Οι φ...

By aurora

Κατά το τελευταίο έτος, η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων γνώρισε σημαντική ανάπτυξη. Η Ford, ένας κορυφαίος κατασκευαστής αυτοκινήτων, ανακοίνωσε συναρπαστικά νέα για τους πελάτες της με ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ και τον Καναδά: θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τους υπερφορτιστές Tesla για να φορτίζουν γρήγορα τα οχήματά τους. Αυτή η συνεργασία μεταξύ της Ford και της Tesla είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της επέκτασης του δικτύου φόρτισης EV και θα κάνει τη φόρτιση πιο βολική και προσιτή για τους ιδιοκτήτες EV της Ford.

Τα EV της Ford και η συνεργασία με την Tesla

Η είδηση της δυνατότητας των ιδιοκτητών Ford EV να χρησιμοποιούν τους Superchargers της Tesla προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό στην κοινότητα των φίλων των ηλεκτρικών οχημάτων. Η Ford ανακοίνωσε αυτή τη συνεργασία στο πλαίσιο των προσπαθειών της να παρέχει ένα μεγαλύτερο και πιο βολικό δίκτυο φόρτισης για τους πελάτες της EV. Με την πρόσβαση στο εκτεταμένο δίκτυο Supercharger της Tesla, οι ιδιοκτήτες Ford EV θα μπορούν να απολαμβάνουν ταχύτερη και πιο άνετη φόρτιση κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους.

Οφέλη για τους ιδιοκτήτες Ford EV

Οι ιδιοκτήτες Ford EV θα έχουν πολλά οφέλη ως αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας με την Tesla. Ένα από τα κύρια οφέλη είναι η πρόσβαση στο δίκτυο Supercharger της Tesla, το οποίο προσφέρει φόρτιση υψηλής ταχύτητας και μεγαλύτερη εμβέλεια για τα ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες Ford EV θα μπορούν να φορτίζουν τα οχήματά τους ταχύτερα ενώ ταξιδεύουν και να μειώνουν τους χρόνους αναμονής. Επιπλέον, η χρήση των Superchargers της Tesla θα είναι δωρεάν για τους κατόχους Ford EV μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024, καθιστώντας τη χρήση αυτού του δικτύου φόρτισης ακόμη πιο βολική.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τους υπερφορτιστές Tesla με οχήματα Ford EV

Για να χρησιμοποιήσουν τους υπερφορτιστές Tesla Superchargers με οχήματα Ford EV, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να προμηθευτούν έναν προσαρμογέα ταχείας φόρτισης συμβατό με τους υπερφορτιστές Tesla Supercharger. Επί του παρόντος, τα οχήματα Ford EV χρησιμοποιούν το σύστημα φόρτισης CCS, οπότε θα πρέπει να παραγγείλετε τον προσαρμογέα ταχείας φόρτισης συμβατό με Tesla Supercharger (NACS). Η Ford προσφέρει αυτόν τον προσαρμογέα δωρεάν σε νέους και υφιστάμενους πελάτες στο δίκτυο φόρτισης BlueOval μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024. Στη συνέχεια, ο προσαρμογέας θα κοστίζει 230 δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των εκτιμώμενων φόρων και των εξόδων αποστολής. Από το 2025, τα οχήματα EV της Ford θα είναι στάνταρ εξοπλισμένα με το σύστημα φόρτισης NACS.

Τοποθεσία των φορτιστών Tesla Superchargers

Για να βρουν τους Tesla Superchargers, οι ιδιοκτήτες Ford EV θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή FordPass, η οποία θα δείχνει τη θέση των Tesla Superchargers μαζί με τα σημεία φόρτισης BlueOval. Επιπλέον, οι Tesla Superchargers θα ενσωματωθούν και στις εφαρμογές πλοήγησης, όπως οι Apple Maps και Google Maps, διευκολύνοντας τον προγραμματισμό ταξιδιών και την εύρεση σημείων φόρτισης.

Διαχείριση πληρωμών και φόρτισης

Όσον αφορά τη διαχείριση πληρωμών και φόρτισης, οι ιδιοκτήτες Ford EV θα μπορούν να χρησιμοποιούν τηνεφαρμογήFordPass και τηνεφαρμογή Charge Assist στην οθόνη αφής του οχήματος. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες απλά συνδέουν το όχημα στον υπερφορτιστή της Tesla και η φόρτιση θα ξεκινήσει αυτόματα, με τη διαχείριση του κόστους μέσω της εφαρμογής FordPass. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι για τη χρήση των Superchargers της Tesla απαιτείται η συμμετοχή στο δίκτυο φόρτισης BlueOval της Ford.

Η σημασία της επέκτασης του δικτύου φόρτισης

Ηεπέκταση του δικτύου φόρτισης για τα ηλεκτρικά οχήματα είναι ένα κρίσιμο βήμα για την επιτάχυνση της μετάβασης στην ηλεκτρική κινητικότητα. Ένα από τα κύρια εμπόδια στην υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων είναι η έλλειψη προσιτής και προσβάσιμης υποδομής φόρτισης. Η συνεργασία μεταξύ της Ford και της Tesla για τη χρήση των υπερφορτιστών Tesla Superchargers από τα EV οχήματα της Ford συμβάλλει στην υπέρβαση αυτού του εμποδίου, προσφέροντας στους κατόχους EV της Ford μεγαλύτερη ευκολία φόρτισης κατά μήκος των διαδρομών μετακίνησής τους.

Επιπτώσεις στους κατόχους Tesla

Αυτή η συνεργασία μεταξύ της Ford και της Tesla για τη χρήση των υπερφορτιστών Tesla Superchargers από τα οχήματα Ford EV θα έχει επίσης αντίκτυπο στους ιδιοκτήτες Tesla. Με το άνοιγμα του δικτύου Supercharger της Tesla σε άλλες μάρκες αυτοκινήτων, οι ιδιοκτήτες Tesla ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αυξημένο ανταγωνισμό για τη χρήση των Supercharger. Ωστόσο, το εκτεταμένο δίκτυο Supercharger της Tesla, το οποίο ξεπερνά τα 15.000 σημεία φόρτισης, συνεχίζει να παρέχει μια σταθερή υποδομή φόρτισης και για τους ιδιοκτήτες Tesla.