Τεχνολογία, Τάσεις στο διαδίκτυο, Παιχνίδια, Μεγάλα δεδομένα

Εξερευνήστε το “Μίλα μου” Windows 11 24H2: η φωνητική επανάσταση

Εξερευνήστε το “Μίλα μου” Windows 11 24H2: η φωνητ...

By aurora

ΤαWindows 11 24H2 πρόκειται να λάβουν μια νέα μυστική λειτουργία που ονομάζεται“Μίλα για μένα”. Αυτή η λειτουργία, που αναπτύχθηκε από τη Microsoft, επιτρέπει στους χρήστες να ακούν την εισαγωγή κειμένου με φυσικό και ρεαλιστικό τρόπο. Σε αντίθεση με τις ρομποτικές φωνές που χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους φωνητικούς βοηθούς, το ‘Speak for me’ προσφέρει μια πιο ανθρώπινη φωνή, η οποία μπορεί επίσης να προσαρμοστεί ώστε να μοιάζει με τη δική σας φωνή.

Τι είναι το “Μίλα για μένα” και πώς λειτουργεί;

Προς το παρόν, το ‘Μίλαγια μένα’ δεν είναι άμεσα προσβάσιμο στα Windows 11 Build 26063, αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί κάνοντας ορισμένες αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα. Ουσιαστικά, η λειτουργία αυτή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια συνθετική φωνή που διαβάζει κείμενο παρόμοιο με τη φωνή του χρήστη ή έναν προτιμώμενο τύπο φωνής.

Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία “Μίλα για μένα”, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Αναζητήστε το “Speak for me” στο μενού Έναρξη και επιλέξτε την επιλογή “Select a natural voice” (Επιλογή φυσικής φωνής). Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την επιλογή “Η προσωπική μου φωνή” για να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο φωνητικό άβαταρ.
  2. Επιλέξτε μια γλώσσα από τη λίστα και επιλέξτε έναν τύπο φωνής. Για παράδειγμα, αν επιλέξατε Αγγλικά (Ινδία), μπορεί να έχετε αρκετές επιλογές, όπως “Microsoft Neerja”, για να επιλέξετε μια φωνή με φυσικό ήχο για τη συγκεκριμένη περιοχή.
  3. Προσαρμόστε τη λειτουργία ονομάζοντας τη φωνή και ακούγοντας μια προεπισκόπηση του ήχου. Εάν είστε ικανοποιημένοι με την ποιότητα, κάντε κλικ στο ‘Λήψη και εγκατάσταση’.
  4. Στην επόμενη οθόνη, μπορείτε να προσαρμόσετε τις παραμέτρους της φωνής, όπως η ταχύτητα, το ύψος και η ένταση, ώστε να ταιριάζει στο στυλ ομιλίας σας.

Μόλις ολοκληρώσετε αυτά τα βήματα, μπορείτε να πληκτρολογήσετε το επιθυμητό κείμενο και να κάνετε κλικ στο κουμπί “Speak” (Μίλα) για να σας το διαβάσει δυνατά. Μόλις ενεργοποιηθεί, η λειτουργία παράγει μια εκπληκτικά φυσική φωνή.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το συνδυασμό πλήκτρων Windows + Ctrl + T για να ξεκινήσετε γρήγορα το “Μίλα για μένα”.

Άλλες ενδιαφέρουσες λειτουργίες των Windows 11 24H2

Η “Μίλα για μένα” δεν είναι η μόνη ενδιαφέρουσα νέα λειτουργία που εισάγεται στα Windows 11 24H2. Αυτή η ενημερωμένη έκδοση θα περιλαμβάνει επίσης πολλές άλλες χρήσιμες λειτουργίες, όπως:

Βελτιωμένο μενού περιβάλλοντος για την Εξερεύνηση αρχείων

Το νέο μενού περιβάλλοντος για την Εξερεύνηση αρχείων θα περιλαμβάνει μια ετικέτα για κοινές ενέργειες όπως Αντιγραφή, Επικόλληση κ.λπ. Αυτό θα απλοποιήσει την πλοήγηση και τη χρήση της Εξερεύνησης αρχείων, καθιστώντας πιο διαισθητική την εκτέλεση κοινών λειτουργιών.

Βελτιώσεις προσβασιμότητας

ΤαWindows 11 24H2 θα περιλαμβάνουν επίσης αρκετές βελτιώσεις προσβασιμότητας. Θα εισαχθούν χαρακτηριστικά όπως η σαφήνεια ομιλίας, η δοκιμή μικροφώνου, η ένδειξη δείκτη και η υποστήριξη για ακουστικά βαρηκοΐας. Αυτές οι λειτουργίες θα κάνουν τη χρήση του λειτουργικού συστήματος ευκολότερη και πιο προσβάσιμη για τα άτομα με αναπηρίες.

Ενσωμάτωση του Copilot στο Σημειωματάριο

ΤοCopilot, η τεχνητή νοημοσύνη που αναπτύχθηκε από τη Microsoft, θα ενσωματωθεί επίσης στο Σημειωματάριο. Η λειτουργία αυτή θα επιτρέπει την αυτόματη σύνοψη επισημασμένου κειμένου με τη χρήση του Copilot. Θα είναι πολύ χρήσιμη για την απλούστευση της ανάλυσης και της κατανόησης εκτενών κειμένων.

Άλλες βελτιώσεις και εξαιρέσεις

ΤαWindows 11 24H2 θα περιλαμβάνουν και άλλες βελτιώσεις, όπως νέα widgets για την αρχική οθόνη, κονκάρδες ειδοποιήσεων για τα εικονίδια εφαρμογών και βελτιωμένη ανίχνευση συσκευών Bluetooth. Επιπλέον, ορισμένες αχρησιμοποίητες εφαρμογές, όπως η Cortana, το Mail, το Ημερολόγιο, οι Χάρτες, οι Άνθρωποι και οι Ταινίες και τηλεόραση, θα εξαιρεθούν από την ενημέρωση, απελευθερώνοντας χώρο και βελτιώνοντας τη συνολική απόδοση του λειτουργικού συστήματος.